Alice Stenlöf och Klara Elvgren svarar på kritiken – efter reklam om viktminskning

Alice och Klara svarar på kritiken efter avsnittet
Alice och Klara svarar på kritiken efter avsnittet. - Foto: STELLA Pictures/Jari Kantola/Robert Eklund
Dela på Pinterest
Ett öppet och ärligt podcast-avsnitt om kroppsideal, följdes av reklam om viktminskning. Nu Podduon Alice Stenlöf och Klara Elvgren svarar nu på reklamkritiken som kom efter avsnittet.

I podcasten Vad fan hände? talade vännerna Alice Stenlöf och Klara Elvgren nyligen öppenhjärtligt om kroppsideal och deras egna erfarenheter kring ämnet. Avsnittet hyllades av lyssnarna som i kommentarsfältet på podcastens Instagram tackade för att de tog upp ämnet. 

"Wow detta avsnittet var exakt det jag behövde lyssna på och wow vad ni gör skillnad och peppar alla sorters olika kroppar! Av med kläderna och rocka er kropp.", skriver en följare.

"Så sjukt bra avsnitt! Känner igen mig I allt som Klara säger om gravid/ mamma kroppen! Så viktigt att belysa. Ni är grymma.", kommenterar en annan.

Upprörda lyssnare efter opassande reklam

Trots hyllande kommentarer fick Alice och Klara även kritik, inte för avsnittet utan för reklamen som spelades upp under samtalet. 

Efter podd-kollegornas djupt samtal om att allas kroppar är bra som dem är, fick lyssnarna sedan höra en reklam om viktminskning – vilket upprörde känslor. 

Det var företaget Viktväktarna som hade sin reklam i avsnittet. Viktväktarna är ett företag som hjälper människor att gå ned i vikt med hjälp av bland annat coacher och kostscheman.

"Toppen att det va reklam för Viktväktarna till detta avsnittet.", skrev en lyssnare om avsnittet. 

Podd-duon svarar på kritiken

En annan lyssnare valde att höra av sig till podd-duon för att informera om den opassande reklamen. 

"För er information så har Viktväktarna en annons om att gå ned i vikt som spelas direkt efter snacket om skeva ideal och vikthets.", lyder en del av meddelandet podd-duon fått.

Alice och Klara valde då att gå ut med meddelandet till alla sina lyssnare för att förklara situationen.

"Vill bara förtydliga att vi har ingen kontroll över reklamspottar så detta var väldigt typiskt och tråkigt att den reklamen kom in i detta avsnitt."

Med andra ord så var det utom deras makt vilken reklam som skulle spelas upp i avsnittet.

Foto: Instagram/@vadfanhandepodden.