Mest läst

Linn Hegdal: Allt du vill veta om proffsdansaren

- Foto: Foto: Claudio Bresciani/TT, Jonas Ekströmer/TT
Dela på Pinterest
Linn Hegdal är proffsdansaren som vi fått följa under hela fem säsonger av Let's Dance. Men vem är hon utanför dansgolvet? Här är allt du behöver veta!

Linn Hegdal är en svensk professionell dansare som har dansat pardans sedan hon var tio år gammal. Under åren har hon tävlingsdansat med ex-pojkvännen Jacob Persson samt gjort stor succé i dansprogrammet Let's Dance som sänds på TV4. Vill du veta mer om Linn? Läs nedan!

Hur gammal är Linn Hegdal? 

Linn är född 22 september 1995 vilket innebär att hon fyller 28 år 2023. 

Var bor Linn Hegdal?

Linn är född och uppvuxen i Landskrona i södra Sverige, men är idag bosatt i Stockholm. 

Linn Hegdals resa i Let's Dance

Linn har medverkat i fem säsonger av Let's Dance och tagit sig till final hela fyra gånger. Hennes resa i programmet började 2018, då hon tävlade tillsammans med artisten Viktor Frisk. Dansparet slutade då på en femte plats, vilket gav Linn en bra start i programmet. Året därpå, fick Linn en ny danspartner i artisten och tv-profilen Lancelot Hedman Graaf. De toppade då det förgångna årets ställning genom att knipa en tredje plats. Därefter blev det en förstaplats två år i rad, 2020 med artisten och sångskrivaren John Lundvik och året därpå med företagen och före detta fotomodellen Filip Lamprecht. Hon gjorde sin sista säsong våren 2022 då hon tävlade tillsammans med influencern Filip Dikmen

Om Linn kommer att dyka upp i programmet igen är för nuvarande okänt. Inför 2023 års upplaga av programmet valde hon att tacka nej för att satsa på sina studier. 

Linn Hegdals relation till ex-pojkvännen

Linn och Jacob har känt varandra sedan de var tio år gamla och började på samma dansskola. Efter att ha tävlingsdansat tillsammans i många år flyttade de till Italien för att satsa internationellt på dansen, kort därefter meddelade duon att de var ett kärlekspar. 

Paret valde dock att gå skilda vägar sommaren 2022. 

Linn Hegdals relation till Filip Lamprecht

Under våren 2021 tävlade Linn tillsammans med Filip Lamprecht i Let's Dance. I programmet blev de väldigt nära vänner, vilket ledde till att det började florera rykten på sociala medier om att det skulle vara mer än bara vänskap mellan dem. Ryktet var något de båda nekade till eftersom de vid det laget hade andra relationer på varsitt håll. 

Sedan dess har dock mycket hänt och såvitt vi vet är både Linn och Filip singlar i dagsläget. På både Linn och Filips sociala medier ses de fortfarande umgås flitigt. Under sommaren har vi sett bilder från deras resor tillsammans till bland annat Italien, Norge och olika städer runtom i Sverige. Varken Hegdal eller Lamprecht har bekräftat eller nekat till spekulationerna om att de skulle vara ett par. 

Vad heter Linn Hegdal på Instagram?

På Instagram hittar du Linn under namnet @linnhegdal. Där har hon runt 31 tusen följare.