Alla hjärtans dag 2024: 9 filmer perfekta för myskvällen

9 perfekta filmer för alla hjärtans dag.
9 perfekta filmer för alla hjärtans dag. - Foto: Illustration/Modette
Dela på Pinterest
Alla hjärtans dag är en tid för kärlek och vad passar bättre än att tillbringa kvällen med en film som får hjärtat att klappa lite extra?

Alla hjärtans dag är en tid för kärlek och vad passar bättre än att tillbringa kvällen med en film som får hjärtat att klappa lite extra? 

Här är en lista över tio filmer som spänner från tidlösa klassiker till moderna pärlor, perfekta för en romantisk filmkväll.

1. "Notting Hill" (1999)

Denna charmiga brittiska film med Julia Roberts och Hugh Grant i huvudrollerna skildrar en oväntad romans mellan en känd skådespelerska och en bokhandelsägare. Med sin lättsamma humor och varma känslor är "Notting Hill" en given favorit.

Galna och roliga idéer – fira Alla hjärtans dag med din bästis

2. "The Notebook" (2004)

Baserad på Nicholas Sparks roman, är "The Notebook" en gripande berättelse om evig kärlek. Ryan Gosling och Rachel McAdams levererar oförglömliga prestationer i denna hjärtskärande film.

3. "La La Land" (2016)

Denna moderna musikal hyllar både drömmar och kärlek. Med Ryan Gosling och Emma Stone i huvudrollerna, erbjuder "La La Land" en magisk kombination av musik, dans och romantik.

Här är 9 romantiska presenter till Alla hjärtans dag

4. "Amélie" (2001)

Denna franska film är en hyllning till kärlekens små under. Audrey Tautou spelar Amélie, vars äventyr i Paris förmedlar ett budskap om kärlek och hopp.5. 

5. "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" (2004)

En unik skildring av kärlek och förlust, där Jim Carrey och Kate Winslet spelar ett par vars minnen av varandra raderas. Denna film blandar romantik med science fiction på ett nyskapande sätt.

9 sista minuten-presenter du hinner fixa till din älskling idag

6. "Pride and Prejudice" (2005)

En tidlös berättelse av Jane Austen, filmatiserad med Keira Knightley i rollen som Elizabeth Bennet. Denna film fångar de komplicerade men passionerade känslorna i Austens klassiker.

7. "Before Sunrise" (1995)

Den första filmen i Richard Linklaters trilogi följer en man och en kvinna som möts på ett tåg och spenderar en natt tillsammans i Wien. En djupt romantisk film som utforskar samtal och förbindelse.

7 tips på hur du och din bästa vän kan fira Alla hjärtans dag

8. "Crazy, Stupid, Love." (2011)

En film som balanserar humor och hjärtevärmande ögonblick. Med en stjärnspäckad ensemble, inklusive Steve Carell och Ryan Gosling, utforskar den kärlekens olika skepnader.

9. "10 Things I Hate About You" (1999)

Denna tonårsromantik är en modern tolkning av Shakespeares "Så tuktas en argbigga". Med charmiga prestationer av Julia Stiles och Heath Ledger, är den både rolig och rörande.

Letar du efter fler tips inför alla hjärtans dag? Det hittar här.