​7 dejtideér för er i distansförhållande

Det finns många roliga och unika dejter för långdistans par. - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Distansförhållanden ställer par inför unika utmaningar. Här är några kreativa sätt att upprätthålla och stärka relationen.

Brevväxling och gemensamma projekt

En intressant idé är att starta en gemensam dagbok. Genom att skriva brev till varandra och skicka dem med posten, kan par skapa en unik dokumentation av sin relation.

Ett annat sätt att stärka banden är att planera framtida resor tillsammans. Genom att samla bilder och artiklar om önskade resmål och skapa en gemensam mapp eller pärm, kan par drömma sig bort och planera för framtiden tillsammans. 

Ett annat förslag är att odla en trädgård tillsammans. Par kan plantera samma sorters frön och dela bilder på sina trädgårdars framsteg.

Dags för dejt? Dejtidéer för varje tillfälle

Kreativa och lekfulla aktiviteter

Att måla tillsammans via Skype eller Zoom är ett roligt sätt att vara kreativa tillsammans. Detta ger även en chans att se varandras konstverk i realtid. 

Läsa en bok tillsammans är också ett intressant alternativ. Genom att välja en bok och läsa högt för varandra över telefon eller video, kan par upprätthålla en känslomässig kontakt och ha intellektuella diskussioner. 

38 tips på roliga (och billiga) dejter

Personliga och romantiska gester

Att skicka en flaska med ett meddelande till sin partner kan vara en oväntad och romantisk gest. Ett annat sätt att göra speciella tillfällen minnesvärda är att skapa 'Öppna när' brev för olika situationer eller känslor som din partner kan öppna vid ett senare tillfälle.

Att förbereda och skicka en födelsedagsbox med små presenter inför partnerns födelsedag är också en uppskattad överraskning.

21 frågor för en rolig dejt på alla hjärtans dag

Teknologins roll i distansförhållanden

Tekniken spelar en central roll i att upprätthålla distansförhållanden. Videochattar har förändrat sättet par kommunicerar på, och även tekniska störningar kan användas för att förbättra kommunikationen. 

Enligt en studie från 2018 håller 60% av distansförhållandena, och långdistanspar rapporterar ofta högre eller lika hög nivå av tillfredsställelse, engagemang och förtroende jämfört med par som bor nära varandra. 

KällorCouple Travel the WorldDating at a Distance

LästipsLätta upp stämningen: 10 frågor att ställa till killen du dejtar