Hanna Ferm

Svenska popartisten Hanna Ferm är 166.5 cm lång och föddes den 23 oktober år 2000 i Pixbo strax utanför Göteborg, där hon bor än idag. Trots sin unga ålder har hon har hunnit delta i flera stora talangtävlingar genom åren och släppt flera egna låtar. 

Hon är 2019 aktuell i Melodifestivalen tillsammans med artisten Liamoo med låten "Hold you". De ställer upp gemensamt upp i Mello, men är fortfarande soloartister. Många undrar om de är tillsammans eller dejtar, men Hanna berättar för Modette att hon är singel


Hennes riktiga genombrott var hösten 2017 då hon deltog i TV4:s musiktävling Idol, där hon kammade hem en andraplats i finalen mot Chris Kläfford. Det var dock flera stora profiler som höll henne om ryggen i finalen och som önskade att få se henne som vinnare. Bianca Ingrosso, Anna Book och Therese Lindgren var några av de namnen. Det var framförandet av låten "Rolling in the deep" med Adele som fick Hanna att gå vidare under idolaudition. 


Även 2018 var hon vid några tillfällen med i programmet som gästartist. Som etablerad artist ställde hon upp i en duett tillsammans med tävlande Bragi Bergsson. Hanna var även samma år en av personerna som skötte insläppet för alla sökande i Göteborg under audition i Göteborg. 


Dessutom medverkade hon i Talang 2014 på TV4 där hon gick vidare till delfinalen. Flera år var hon med i  Lingman & Co´s artisttävlingar och vann Stjärnskott 2016. 


Efter hennes genomslag blev hon signad av Universal Music och släppte 2018 debutsingeln "Never mine" och uppföljaren "Bad habit". Sångerskan är själv med och skriver låttexterna tillsammans med låtskrivarna och producenterna från produktionsbolaget. 

Hon älskar att experimentera med sin klädstil till vardags med olika kombinationer av plagg och färger. Gärna bekväma och naturfärgade färger i beiga toner, men färgglatt har länge också varit en favorit och en färgstark klädstil kommer troligtvis fortsätta vara hennes grej. På scen spexar hon gärna till stilen ytterligare. 

Får Hanna själv välja spenderar hon sin lediga tid helst med personer som står henne nära med musik, spel eller en film. 


Med instagramkonto, facebooksida, hemsida och en artistsida på Spotify håller hon kontakt och uppdaterar sina fans.


Instagram: Hannaferms
Facebook: Hanna Ferm 
Hemsida: Hannaferm.se 

Hanna Ferm på röda mattan Debatt

1