Hela Sverige bakar

Hela Sverige bakar är ett svenskt tävlings- och matlagningsprogram som är inspirerat av det brittiska TV-programmet ”The Great British Bake-Off". 


Första avsnittet från säsong ett slog ett nytt tittarrekord för Sjuan med 750.000 tittare. Hela Sverige Bakar vann Kristallen 2015 under kategorin årets bästa dokusåpa och var även nominerad 2013 och 2014.


Programidén går ut på att 12 deltagare bakar och tävlar mot varandra. I varje avsnitt lämnar personen som bakat den minst välsmakande bakelsen och i sista avsnittet utses en vinnare. Det bestäms av juryn, Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson. Vinnaren får skriva och publicera en bakbok samt att vinnaren får göra en bulle som säljs exklusivt på Cirkel K i tre månader. 


Det har även skapats två spinoff från programmet. Hela kändis-Sverige bakar hade premiär på TV4 år 2014 samt att juniorversionen, Hela Sverige Bakar junior kom ut hösten 2015. Under alla säsonger har Tilde de Paula varit programledare. Vinnaren av Hela Sverige Bakar säsong ett 2012: Christina Gyllner


Vinnaren av Hela Sverige Bakar säsong två 2013: Caroline Ahlqvist


Vinnaren av Hela Sverige Bakar säsong tre 2014: Alexandra Larsson


Vinnaren av Hela Sverige Bakar säsong fyra 2015: Linus Larsson


Vinnaren av Hela Sverige Bakar säsong fem 2016: Shireen Selfelt


Vinnaren av Hela Sverige Bakar säsong sex 2017: Andréa Brändström


Vinnaren av Hela Sverige Bakar säsong sju 2018: Linn Utbult

Mimmi Lexander

1