Är du ett vattentecken? Här är allt du vill veta om ditt horoskop

Är du ett vattentecken? - Foto: Unsplash / Unsplash
Dela på Pinterest
Har du övervägande vatten som element i din födelsekarta? Astro-Alvis ger en enkel genomgång till vilket element du tillhör – och hur du beskrivs som person.

Är du gängets emotionella klister? Kanske tar du mycket socialt ansvar och drunknar i empati? Då kan du mycket väl ha mycket vatten i din födelsekarta. Astro-Alvis berättar allt du vill veta om vattentecken i horoskopet. 

Vill du ställa en fråga till vår astrolog? Läs mer här!

Vad är ett vattentecken?

Alla stjärntecken bär på sitt eget element – luft, eld, jord och vatten. I din födelsekarta kan du ta reda på vilket element som du har flest av om du räknar med alla dina olika tecken. Du är nämligen så mycket mer än bara ditt klassiska "stjärntecken" – det som astrologerna kallar soltecken. Här kan du läsa mer om måntecken, ascendenten, merkuriustecken, venustecken och marstecken!

Hur vet jag om jag har mycket vatten i horoskopet?

För att ta reda på vilket element som "väger över" i ditt horoskop måste du ta fram din birth chart, eller födelsekarta. Det kan du göra här

Vilka stjärntecken är vattentecken?

De stjärntecken som har vatten som element är följande:

Egenskaper som beskriver vattentecken

Har du mycket av kräftan, fiskarna och skorpionen i din födelsekarta? Ja, då är du en "vattenmänniska"! Vattenmänniskor är vårt emotionella klister i samhället. Det är fyllda av empati som ger ett lager till existensen som ingen annan behärskar. Du som har planeter i vattentecken, har det så kallade "sjätte sinnet"! I motsats till jordtecken, kan vattentecken inte förstå hur man endast kan uppleva det fysiska, det man känner, ser och hör. Har du mycket vatten i horoskopet upplever du allting däremellan: det osagda, det dolda, det djupa och det personliga. Det som utgör våra känslor och den dolda kommunikationen. 

Vattentecken är intuitiva

Du som har mycket vatten i ditt horoskop har en väldigt starkt intuition, är väldigt mottaglig för energier i luften, och vare sig du tror på det eller inte, kan du känna av stämningen i ett rum så fort du kliver in. Utan att någon har sagt något! Du är en riktig känslomänniska och kanske är du bra på att läsa av även vad människor runt omkring dig känner.

Se upp för mycket intryck

En vattenmänniska arbetar hårt med att processa alla intryck och all energi som inte har någon fysisk form. Därför kan du med mycket vatten i horoskopet lätt bli överväldigad av möten med människor, och överhuvudtaget att kliva ut genom dörren. Kanske känner du dig rent av introvert ibland? Du som har vatten i horoskopet behöver mer tid ensam för att processa all yttre stimuli, du behöver kunna återhämta dig i hemmets lugna vrå. Människor med mycket vatten i horoskopet behöver i synnerhet mer vila, sömn – men också regelbundna mattider. Vattentecken är väldigt känsliga och blir påverkade inpå själen varje minut av sin vakna tid, och behöver därför mer lugn och återhämtning än andra tecken. 

Vattentecken behöver låta känslorna ta plats

Du som har vatten i horoskopet behöver låta känslor flöda fritt. Hindra aldrig någonsin ditt fysiska uttryck av känslor – ta emot känslan för vad den är och sök efter vilken information den vill förmedla dig. Vatten förstår världen genom känslor. Därför kan vattentecken må dåligt av att inte låta sig själv känna fullt ut. 

Att sakna vatten i horoskopet 

Du som saknar planeter med vatten i ditt horoskop, kan av andra upplevas som rationell och kylig. Kanske kan du också ha svårt att förstå varför andra är så känsliga för yttre påverkan? Du som har lite i vatten i horoskopet kan också ofta missa det som är underförstått, och gå på fakta och det du hört och sett istället. Du kan också ha svårt för att ge plats åt och respektera dina egna känslor, då dessa är av lite vikt för dig. Du behöver träna på att sitta aktivt i dina egna känslor, identifiera och uppleva dem, likaså vara mer receptiv för andras känslor, även när du inte förstår dem. 

Mer om vattentecken

Fler saker som förknippas med vattentecken:

  • Cups/Bägare i tarot
  • Gröna, blåa kristaller, och färger
  • Inom DISC-analys representerar vatten den gröna personligheten

All form av vatten förhöjer förstår vattenelementet i ens liv, så om du vill ha rena dina känslor eller attrahera mer, var i närheten av vatten, bada, duscha, etc. 

Dök det upp frågor? Fråga Astro-Alvis vad du vill om astrologi här!