Därför ska du inte ta förhastade beslut – under Merkurius retrograd

Merkurius retrograd kan ställa ditt med problem. - Foto: Canva.
Dela på Pinterest
Kollapsar dina sociala medier kollapsar, gör ett ex sig påmint eller strular jobbet? Frågar du astrologerna kan det bero på Merkurius retrograd. Redaktionen reder ut fenomenet.

Vad är Merkurius retrograd? 

Merkurius i retrograd är den tidsperiod då planeten verkar gå baklänges i sin omloppsbana och rör sig från väst till öst. Merkurius retrograd sägs förekomma tre gånger per år, men i år kommer vi få uppleva den en fjärde gång. Den nuvarande perioden startade den 10 maj och kommer sträcka sig enda fram till 3 juni. Efter det är nästa period inte förrän den 9 september 2022.

Hur påverkar Merkurius retrograd oss? 

Enligt astrologin sker det många oönskade saker i samhället och människans liv under den här perioden. Detta för att Merkurius styr all form av kommunikation och intellekt som medför misslyckanden och problem. Risken för att personer från sitt förflutna kommer tillbaka in i ens liv är stor. Så var uppmärksam på att ett ex plötsligt kan dyka upp. 

Hur ska man hantera Merkurius retrograd?

Astrologin säger att man ska vara försiktig med att ta förhastade beslut. Det kan nämligen uppstå konflikter, både mot en själv och med andra. Det viktigaste att komma ihåg är att hålla huvudet kallt och ta sig tid att fundera och reflektera istället för att agera impulsivt. 

Källa: New York post 

Läs mer: 

Så vet du om du är född i ett jordtecken – och hur det påverkar dig

Är du ett vattentecken? Här är allt du vill veta om ditt horoskop