Mest läst

Vad är ditt måntecken? Allt om månen i ditt stjärntecken

Ens måntecken påverkar ens personlighet! - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Månens placering i ditt stjärntecken reagerar på känslor – det är ditt inre barn som skriker efter uppmärksamhet! Här berättar astrologen Astro-Alvis om månens roll i astrologin.

Om solen inom astrologin styr vårt medvetna jag – den delen av personligheten som du vill leva ut varje dag – så är månen betydligt mer mystisk. Den styr ditt inre barn och har en feminin kraft. Här förklarar Astro-Alvis allt du vill veta om månen i astrologin!

Psst! Passa på att ställa dina frågor till vår astrolog. Läs mer här!

Vad är ditt måntecken? Så räknar du ut det

Vad du har för måntecken påverkas av vilken tid på dygnet som du föddes. Att räkna ut sitt måntecken kräver alltså att du vet exakt vilken tid på dygnet du föddes – och var! För det hela beror nämligen på var månen stod på himlavalvet när du föddes. I relation till detta kommer, enligt astrologin, hela din identitet att påverkas. Månen präglar nämligen dina första levnadsår och är en viktig "figur" i ditt stjärntecken fram till du är sju år.

Här kan du räkna ut ditt måntecken!

Månen styr ditt undermedvetna

Månens placering visar hur vi reagerar känslomässigt på all yttre stimuli. Det är vårt undermedvetna och vårt inre barn som på olika sätt skriker efter att få sina behov tillfredsställda. Månen är vår själ, vårt sanna jag (till skillnad från solens placering som är en medveten konstruktion som vi lever ut). 

Det är vår spontana reaktion på allt som kommer i vår väg på daglig basis, från det första ögonblick som vi slår upp ögonen. 

Månen kräver en hel del medveten närvaro och stillhet för att kunna styras mer medvetet. Den kräver framför allt att vi inte bara ska agera på känslomässiga impulser i stunden, utan hålla oss till vår i övrigt medvetna plan i livet. 

Måntecknet är roten till våra vanor och trygghetsbeteenden

Månen är också våra vanor och trygghetsbeteenden, vår anknytning och relation till modern, samt till vår egen modersroll. Månen är en feminin kraft, yin – jämför solen som är yang! 

Månen styr över vätskor i kroppen, speciellt vatten. Den styr faktiskt också brösten. Månen är speciellt stark i Kräftan, Fiskarna och Oxen. Den är dessutom särskilt svag i Stenbocken, Jungfrun och Skorpionen

Månens färger är silver, pärlemor och vit

Månen styr åldern 0-7 år, det är då vi verkligen lever ut vårt Måntecken!

Mer:

Vad säger ditt stjärntecken om din stil? Totalt ovetenskaplig men kul guide!