Mest läst

Allt du vill veta om Stenbocken: datum, egenskaper, turdagar

Stenbocken verkar född till en boss. Foto: Skärmdump Astro-Alvis Instagram / Pixabay
Dela på Pinterest
Varför är Stenbockar så framgångsrika? Det – och mycket mer – vet Astro-Alvis. Här går hon igenom allt du vill veta om Stenbockens stjärntecken.

Är du en prestationsdriven och rättfärdig arbetsmyra? Hej, Stenbock! Alexandra Alvis – Modettes astrolog – går igenom allt du vill veta om Stenbockens stjärntecken.

Psst! Du vet väl att du kan ställa en fråga till vår astrolog? Klicka här för att läsa mer!

Allt du vill veta om Stenbockens stjärntecken

Stenbocken överraskar ofta folk med sitt rättframma beteende och sin otroliga passion för ansvar. Läs mer om detta arbetsamma stjärntecken!

Datum

22 december – 22 januari

Är du född den 21-22:a kommer din födelsetid och året du är född att avgöra ditt soltecken!

Sinnen

Stenbocken styr över alla leder, knän, armbågar, tänder, skelettet, kalcium och huden

Karriären

Yrken som passar den otroligt ansvarsfulla Stenbocken är: chef och VD. Men även Allt inom bygg, arkitekt, matematiker, professor, läkare, apotekare, geolog, konstruktion, sociolog, politiker, administratör, fastighetsskötare och vaktmästare. Plus alla praktiska yrken!

Symbol

Katt, djävulen

Färg

Alla nyanser av grönt, grå, svart och lila

Tursamma dagar

Tisdag och lördag

Tursamma datum i kalendern

9, 18, 27

Planet

Saturnus

Element

Jord

Tarotkort

The Devil/Djävulen

Månadstenar

Ametist, obsidian, onyx, röd och brunt tigeröga

Hur är Stenbocken?

Saturnus... Tiden, samvetet, ansvaret, auktoriteten och fadern, det är vad om styr över Stenbockens stjärntecken. Lillgammal är bara början på beskrivningen av detta tecken! Stenbockar är väldigt måna om att göra rätt för sig och se till att de passar in i ramen för de förväntningar som ställs på dem, bär med sig en ansvarskänsla från ung ålder, och är ytterst strategiska och framgångsrika som ett kardinalt och aktivt jordtecken. Stenbockar är korrekta människor ut i fingerspetsarna – ibland olidligt rigida i hur saker “bör” vara och hur man “bör” bete sig. Viker inte en tum från sina principer och mål. De kräver ofta samma principfasthet och ambition från sin omgivning, och föregår själva med ett gott exempel vad gäller både att hålla löften, punktlighet, arbetsmoral och resultat. 

Stenbockens styrkor – och svagheter

Det viktiga att vara uppmärksam på för Stenbocken är att inte låta ansvaret gå till överdrift, inte minst – sänka kraven på sig själv. Stenbocken är oerhört prestationsdriven både hemma och bland andra, kan finna sig själv lida av ångest och skuld kring sina resultat med det allt den tar sig för. Den minsta lathet kan av Stenbocken ofta upplevas som negativt. Stenbocken, du kommer nå dina mål även om du har roligt på vägen och lutar dig tillbaka och tar det lugnt ibland. Det är okej att avvika från måsten och regler, och inget att vältra sig i samvetskval över! 

För Stenbocken är det viktigt att personliga mål och ambitioner tidigt sätts utifrån personliga intressen och passioner, inte utifrån vad normen är i form av “bra” eller “framgångsrikt”. Stenbockar är hårda arbetare, utmärkta chefer, pragmatiska strateger som planerar allt i sitt liv, och därmed sällan sviker löften till sig själv och andra. Det Stenbocken sa, det var. Punktliga som få, seriösa och ambitiösa, når Stenbocken definitivt sina bergstoppar i livet. 

Åldras väl!

Stenbockar brukar ofta blir mer trygga med livets ansvar och livets tyngd efter 30-års åldern, men arbetar hårt och villigt för sina mål från tidig ålder. Det finns nämligen inget mer tillfredställande för en Stenbock än att bocka av ett mål på listan och klättra vidare mot nya höjder! Stenbocken är den mest ansvarsfulla individ som alltid kommer värdera tillit, handling och planering mer än något annat. Inga tomma ord yttras av en Stenbock, och varje steg tänks igenom och planeras noggrant. Därför är ni Stenbockar så framgångsrika! Men, ni behöver också släppa in lite lättsamhet, ljus, lek och leenden in i era liv. Livet kanske känns på blodigt allvar, men det behöver inte alltid vara det! 

Läs mer om:

Vågen

Oxen

Fiskarna

Tvillingarna

Jungfrun

Väduren

Skytten

Lejonet

Vattumannen

Kräftan

Skorpionen