Vad är ditt soltecken? Så påverkar solen ditt stjärntecken

Soltecken påverkar din identitet mycket
Soltecken påverkar din identitet mycket - Foto: Unsplash / Unsplash
Dela på Pinterest
Vad är ens soltecken inom astrologin? Det är enklare än vad du tror – här förklarar astrologen!

Aha, du har visst snubblat över begreppet "soltecken" inom astrologin och horoskop? Nu behöver du en gång för alla reda ut vad det är för något. Modettes astrolog Astro-Alvis förklarar vad det är. Astro-Alvis hittar du förresten på Instagram här!

Läs också: "Hjälp! Jag är gravid med en Skorpion!" – astrologen svarar

"Solen" i horoskopet är ditt stjärntecken 

Så vad är då ens "soltecken"? Här förklarar Astro-Alvis vad det handlar om!

De allra flesta känner till sitt Soltecken redan, för det är nämligen det samma som det vi kallar stjärntecken.

Det man egentligen menar är vilket stjärntecken Solen passerade dagen, tiden och året du föddes. Men ens Soltecken, alltså ens stjärntecken, är bara toppen av isberget! Solen är vår kärna, vår identitet, den vi är och vill vara. Är du alltså Vattuman, Våg, Jungfru eller något annat stjärntecken? Då är det ditt soltecken!

Soltecken representerar den bild vi har av oss själva. Men förutom Solen, har vi 4 planeter till som beskriver ens personlighet, och beroende på i vilka tecken alla dessa planeter är i, kommer vi också kunna tolka helheten av någon, och inte bara deras Soltecken. 

Vill du veta vilket tecken alla dina planeter är, kan du lägga din natal chartwww.astro.com, och få upp alla placeringar!

Solen i tecknet visar vilka egenskaper du identifierar dig med

Solen i horoskopet, i tecken, kommer att visa ditt naturliga uttryck. Det visar vilka egenskaper och kvaliteter som du oftast identifierar dig med. Brukar du säga: "Jag är en typisk [ditt stjärntecken]"? Ja, då är det i Solens tecken som du menar enligt astrologin.

Luddigt? Okej, så här: Till exempel kommer en Sol i Väduren identifiera sig med att vara stark och handlingskraftig, medan en Sol i Tvillingarna kommer att identifiera sig med att vara social och kommunikativ. En Sol i Oxen kommer istället att identifiera sig med att vara lugn, stabil och pålitlig. 

Solen är en maskulin kraft – yang

Inom zodiaken symboliserar Solen fadern i ens horoskop. Den symboliserar hur vi relaterar till fadersfiguren och hur vi sedan uttrycker den själv. Om vi alla har både feminina och maskulina sidor, så är just Solen det som representerar den maskulina sidan av oss. Solen är en maskulin kraft, yang. Förknippas med röda, orange, gula färger

Solen styr över: vitalitet och hjärtat. 

Solen är den vi blir när vi blir vuxna.

Allt kretsar kring solen!

Solen i ett tecken visar din solida kärna och din upplevelse av vem du är, vem du vill vara och inte. Solen utgör en gemensam utgångspunkt för resterande delar av din personlighet som kan skifta beroende på känslor, tankar, andra människor samt yttre omständigheter, under livets gång. Solens placering är din kärna, din starkast lysande stjärna, något som resten av din personlighet tar avstamp och agerar utifrån, eller strävar mot. 

Genom Solen i tecken i horoskopet, ser vi VEM DU ÄR! Solen i horoskopet är din ledstjärna som du strävar mot att vara och att bli, och i olika tecken, visar Solen hur starkt eller svagt ditt ego är, och på vilket sätt du strävar efter att uttrycka det. 

Vilka tecken är solen stark – och svag i?

Solen är stark i Lejonet, Väduren, Skytten. Solen är svagare i Vågen och Vattumannen