Här är appen som influencers redigerar bilderna på Instagram med

Appar och filter som influencers använder för att redigera bilder på Instagram.
Vilken app som influencers som Linn Ahlborg och Bianca Ingrosso använder för att redigera sina bilder på Instagram. - Foto: Bianca Ingrosso och Linn Ahlborg
Dela på Pinterest
Filter med sprickor och revor som får bilderna att se trasiga ut, röda och gröna skuggor och kornig effekt som får bilderna att se äldre ut. Här är appen som influencers använder till bilderna på Instagram.

Varje dag så sköljs alla influencers över med frågor om vilka appar som de använder när de redigerar sina bilder. Och det finns en app med alla effekter som influencers som Linn Ahlborg, Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf använder när de redigerar sina bilder.

Vilket filter som gör att bilden ser trasig och gammal ut

En vanligt filter som har blivit allt mer populärt är filtret som får bilden att se trasig ut. Det ser ut som bilden har spruckit och skadats. Men med redigeringsverktyget "Damm" kan du lägga på ett filter som får dina bilder att se trasiga och gamla ut. Se före och efterbilder nedan.

Före...

Bildkälla: Lisa Billinger

Efter redigering med det "trasiga" filtret...

Bildkälla: Lisa Billinger

Hur du gör ett filter med grön och röd skugga

Om du fotar med blixt kan det vara snyggt att lägga på färgskiftningar och skapa ett filter med skuggor i grönt och rött. Med effekten "färgskifta" kan du lägga på det här snygga filtret. Se före och efterbilder nedan.

Före...

Bildkälla: Lisa Billinger

Efter du lagt på filtret med gröna och röda skuggor...

Bildkälla: Lisa Billinger

Hur du gör så att dina bilder ser vintage och korniga ut

Bilder som ser korniga ut är också riktigt trendigt och nästan alla av Bianca Ingrossos bilder på Instagram består av det. Det är en effekt som du enkelt kan lägga på och filtret heter just "Korn".

Före...

Bildkälla: Lisa Billinger

Efter...

Bildkälla: Lisa Billinger

Hur du redigerar in solstrålar, ljuseffekter och prismor på bilden

Ett perfekt ljus är a och o när man fotar. Men om man inte har de bästa förutsättningarna så kan man alltid redigera in solstrålar, prismor och ljuseffekter i efterhand. Detta kan du göra med filtret "Ljus" på appen Afterlight 2. Se före och efterbilderna nedan.

Bildkälla: Lisa Billinger

Efter med lite solsken och prismor...

Bildkälla: Lisa Billinger

Alla dessa effekter hittar du dessutom i en och samma app, Afterlight 2. Vi önskar att vi kunde säga att den var gratis, men den är så gott som gratis, för den kostar bara 30 spänn. Det tar ju emot att köpa saker på app store, men om du byter ut EN drink på krogen till en alkoholfri dryck så kommer du ha råd att köpa den två gånger om.

Så om du vill ha bilder som alla superinfluencers på Instagram så är det alltså den här appen och dessa effekter som du ska satsa på.

Mer:

10 bästa apparna för en snygg Instagrambild