Entreprenören Charlie Eriksson – så driver du din hjärtefråga

Charlie Eriksson, entreprenör, föreläsare, Aldrig Ensam
Charlie Eriksson jobbar idag med det han brinner för. - Foto: Instagram/ @erikssoncharlie1
Dela på Pinterest
Charlie Eriksson driver organisationen Aldrig Ensam och är författare och entreprenör. Men hur började egentligen hans resa? Vi har tagit ett snack med honom om hur allt gick till och hur man vågar satsa på sin hjärtefråga.

Charlie Eriksson känner många nog igen från "Aldrig Ensam" – en ideell förening som vill bryta tystnaden om den ständigt pågående psykiska ohälsan. Men vägen till att starta upp organisationen har inte alltid varit så självklar. Det var under en tuff period i Charlies liv som han försökte förstå vad han hade drabbats av och hur det påverkade honom. 

– Jag försökte hitta någon form av personlig historia att kunna relatera till, men det var tomt, ett stort svart hål, berättar han i en intervju med Modette.

Charlie förklarar vidare att han upplevde att det bara fanns webbsidor där läkare skrev om olika symptom och diagnoser på ett alldeles för krångligt språk.

– Det här svarta hålet, bristen på personliga historier om psykisk ohälsa, ville jag fylla med mina erfarenheter för att andra som lider av psykisk ohälsa ska kunna läsa, säger han.

Och så blev det! Charlie förstod att hans egna erfarenheter av depression, panikattacker och självmordstankar kunde hjälpa andra. Till Modette berättar han att han tittade runt hur andra organisationer byggde upp sin verksamhet och fann tips och inspiration. Men hur vågar man satsa fullt ut och göra det man brinner för? Vi har frågat Charlie!

Influencern Viktor Frisk är en av ambassadörerna för Aldrig Ensam. Foto: Instagram/ @erikssoncharlie1 


Om man tänker på en idé som man vill göra till verklighet, vad är det första steget?

– Att kolla upp vad som redan finns. Sedan kan man sätta sin prägel på den hjärtefrågan man vill belysa.

Vad krävs för att göra framsteg och skillnad, tror du?

– Att hela tiden komma ihåg varför du började med arbetet och hålla sig till grunden som var anledningen till att du en gång började med organisationen. Du måste behålla hjärtat och den glöden som en gång fick dig att starta verksamheten.

Har du några knep eller något som har varit till stor hjälp för att nå dit du vill?

– Jag lovade mig själv från första dagen att jag bara skulle arbeta med Aldrig Ensam så länge det ger mig glädje och arbetet fortsätter.


Går du i tankarna om göra något annat? Ta hjälp av Evelina Siggy. När hon väl tog tag i sina drömmar fick hon chansen att fotografera Jocke och Jonnas bröllop och jobba tätt med influencern Margaux Dietz. I videon nedan ger hon dig sina bästa karriärtips för att lyckas.

Mer:

7 saker du ska tänka på när du börjar ditt nya jobb

Saker du borde sluta göra med en gång – om du vill bli framgångsrik