4 vanliga misstag du gör när du skriver ditt CV

Här är 4 vanliga misstag du gör när du skriver ditt CV
Här är 4 vanliga misstag du gör när du skriver ditt CV. - Foto: Shutterstock & Unsplash
Dela på Pinterest
Är det dags för dig att vässa pennan och skriva ett CV? Då borde du läsa det här.

Att skriva CV och personligt brev kan ta tid och vara klurigt. Hur gör man egentligen och vad ska man lyfta fram? Det finns miljontals tips och trix som man kan ta till för att fånga drömjobbet, men det gäller att se upp för klassiska misstag!

Här listar vi fyra saker du borde tänka på nästa gång du söker jobb. Hur många av dem har du gjort?

1. Du gör stavfel och slarvfel

Stavfel kan alla göra, och det är lätt hänt! Men innan du skickar iväg ditt CV – läs igenom det flera gånger för att se till så att inga missar görs. Stava inte fel på företagets eller kontaktpersonens namn och glöm inte heller att bifoga viktiga dokument!

2. Du anpassar inte texten

Att anpassa texten för det jobb du söker är viktigt! Ta endast med dina tidigare erfarenheter som är relevanta för tjänsten. Vad kan du bidra med på det nya jobbet? Tänk igenom det noga, och glöm inte att du kan berätta mer om du blir kallad till intervju! 

3. Du skriver alldeles för långt

Det kan vara svårt att skriva ett CV och personligt brev kort och koncist, men det är värt ett försök. Undvik att skicka flera A4-sidor med information om dig och din arbetslivserfarenhet. Återigen, skriv det som är relevant och lyft fram det du är bra på!

4. Du listar tidigare jobb i fel ordning

När du väl ska skriva om dina tidigare jobb, gör det i rätt ordning! Det vill säga, börja med det senaste jobbet högst upp och fortsätt därefter. På så sätt kan din potentiella arbetsgivare enkelt se vad du har gjort de senaste åren.

Är du på jobbjakt just nu och ska skriva CV? Då är det några ord du ska utesluta – i alla fall om vi lyssnar till experten och författaren Christopher Sandford. Se vilka i videon.

Mer:

Enkla saker som får ditt CV att sticka ut ur mängden

7 tecken på att det är dags att säga upp sig och byta jobb

CV