Starta ditt drömliv i höst – 4 saker som förändrar allt

Dags för en förändring? Vi hjälper dig! - Foto: sama_ja / Shutterstock
Dela på Pinterest
Vägen till ditt drömliv måste börja någonstans. Så varför inte redan idag? Vi tipsar om fyra enkla saker som kommer förändra ditt liv och din framtid.

1. Definiera ett eller flera mål

Kanske är det en yrkestitel du eftersträvar? Ett specifikt sparmål? Kunna springa milen under en viss tid? Få en starkare relation till din familj eller dina vänner? Definiera dessa mål och skriv upp dem någonstans eller berätta om dem för någon.

2. Ta action nu

Vad gör du idag som för dig närmare dina mål? Om ett år kommer du önska att du hade startat idag. Och då menar vi inte att du ska sätta upp en plan idag, utan att du ska genomföra något som faktiskt tar dig ett steg närmre. Logga in på din internetbank och starta upp ett sparkonto, för över några kronor nu. Gå ut och spring. Sök på yrkestiteln på LinkedIn och börja följ minst fem personer som har den – eller ta kontakt och skicka iväg ett meddelande! Ring upp någon du saknar. Ta action nu.

3. Inför nya vanor och var konsekvent

Förändringar uppnås först när du är konsekvent. Du kommer inte alltid vara motiverad till att gå ut och löpa, men du kan alltid vara konsekvent. Och det är när dina nya actions blir till nya vanor som ditt liv kommer förändras.

4. Ta makten från slumpen

Ditt liv kommer förändras, det är oundvikligt. Världen är i ständig förändring och mycket i livet styrs av slumpen, tajming, tur eller otur. Du kan inte påverka allt, men du kan alltid påverka dina chanser. Om du inte sätter upp mål, tar actions och jobbar konsekvent för att ditt liv ska utvecklas i den riktning du vill så kommer slumpen alltid styra ditt liv. Let's face it – det är större chans att du uppnår ditt drömliv genom aktiva val snarare än att du en vacker dag vaknar upp till det.

Mer: 

Styr upp din ekonomi – utifrån 5 enkla regler

Så får du fler vänner på jobbet – 6 saker du kan prova redan idag