Sol, sand och hav – din guide till Gotlands bästa badplatser

Sol, sand och hav – din guide till Gotlands bästa badplatser
Gotlands bästa badplatser! - Foto: Unsplash.com
Dela på Pinterest
Gotland, Sveriges största ö och paradiset för badälskare, väntar på dig! Med hemliga vikar och breda vita sandstränder - utforska öns bästa badplatser i vår guide.

Gotland, Sveriges största ö, är en riktig paradisdestination för badälskare. Med sin långa kustlinje som sträcker sig runt hela ön, erbjuder Gotland en mängd olika badplatser, från små, hemliga vikar till breda, familjevänliga sandstränder. Här är en guide till några av de bästa badplatserna på Gotland.

Badplatser Gotland: Sandstränder

1. Tofta Strand

Tofta Strand, belägen på västra Gotland, är en av öns mest populära badplatser. Med sin långa, breda sandstrand och många faciliteter, är det en idealisk plats för familjer.

2. Sudersand

Sudersand, belägen på Fårö, är en annan av Gotlands mest älskade stränder. Dess mjuka sand och klara vatten lockar besökare från hela världen.

3. Ljugarn

På östra Gotland ligger Ljugarn, känd för sin långa, fina sandstrand. Här finns också gott om faciliteter, inklusive restauranger och boende.

Badplatser Gotland: Klippor och småvikar

4. Klintehamn

I närheten av Klintehamn på sydvästra Gotland finns flera mindre, mer avskilda badplatser med klippor och småvikar. Här kan du hitta din egen lilla badplats i lugn och ro.

5. Gnisvärd

I Gnisvärd, på västra Gotland, kan du njuta av en kombination av sandstrand och klippor, omgiven av vacker natur.

Badplatser Gotland: Badhus

6. Gotlands Badland

För de dagar då vädret kanske inte är på topp, kan Gotlands Badland i Visby vara ett bra alternativ. Här erbjuds inomhuspooler, vattenrutschbanor och en relaxavdelning.

Upplev Uppsala: De bästa badplatserna för en solig dag

Badplatser Stockholm – se hela listan här

Fantastiska badplatser i Göteborg – din guide till sommarens svalka