Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

7 sätt som får dig att bli mer självsäker

Dela på Pinterest
Vill du bli mer självsäker och våga ta för dig mer? I dag listar Modettes chefredaktör Josefin Dahlberg sina personliga tips för att få bättre självförtroende.

1. Veta vad du vill

För att kommanågonstans måste du veta var du vill. Att ha tydliga mål för sigsjälv är därför superviktigt. Det är också viktigt att inte haför stora mål, utan att blanda dina största drömmar med merrimliga mål du faktiskt kan nå ganska snart. När du når ett av dina målkommer du bli mer peppad på att ta dig vidare och nå ännu störremål.

2. Upp i sadeln igen

Vissa mål kanske blir svåra att nå och det kan då lätt kännas som ett misslyckandes. Men det är ingen fara! Det är genom att göra fel som vi lär oss. Ingen kan ha en spikrak väg i livet. Man måste ha både med- och motgångar för att lyckats. Se det som en lärdom i stället förett misslyckande.

3. Visa din personliga stil

Lägg några extra minuter på morgonenför att hitta en outfit som passar dig och matchar ditt humör.Kanske platta eller locka håret eller varför inte köra på ett parfärgglada läppar. Det är bevisat att vi tar för oss mer om vikänner oss bekväma och snygga i vår stil.

4. Var positiv

Det hjälper faktiskt! Det finns alltiden ljus sida av alla situationer. Om du tänker negativt så fortnågot inte går vägen är det lättare att börja tänka negativt omfler saker. Därför är det viktigt att försöka hålla humöretuppe och se det positiva i det som händer. Det kommer att ändraditt perspektiv i livet och öka ditt självförtroende. Såklart harvi alla skitdagar men försök att vända en dålig dag. Det finnsalltid något positivt att tänka på!

5. Trotsa din rädsla

Skrämmer det dig att ta kontakt med det där jobbet du vill ha, den där personen du är intresserad av eller är du rädd för att misslyckas? Våga gå emot din rädslor, då växer du och ditt självförtroende som mest!

6. Tro på dig själv

Hur ska någon annan kunna tro på dig om du inte tror på dig själv? Du är grym, glöm inte det. Ingen annan är som du och ingen besitter samma egenskaper som just du har, du är unik! Visa världens vem du är och vad du kan. 

7. Peppa andra

Genom att peppa dina kompisar, syskon,föräldrar eller kollegor kommer du automatiskt peppa dig själv. Ensjävlsäkert person med god självkänsla mår bra att att peppaandra medan en person om mår dåligt lätt trycker ner andra. Ävenom du mår bra eller mindre bra, börja peppa en person om dagen och jag lovar att det kommer ge dig en positiv boost på en gång.

Vad får dig att känna dig mersjälvsäker? Dela med dig av dina bästa tips i kommentarsfältet.