5 frågor att ställa dig själv för att öka din self love

Fem frågor att ställa dig själv för att öka din self love. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Behöver du en rejäl self love boost? Då borde du ställa dig själv dessa fem frågor.

Det snackas väldigt mycket om self love, men vet man alltid vad man tycker, vad man uppskattar eller vad man känner? Det där är ju inte allt så lätt... Håller du med?

Så, ta några minuter för att besvara dessa frågor. Bara genom att göra det kommer du lära känna dig själv bättre!

1. Vad värdesätter du hos dig själv?

Skriv ner allt du kommer på som du älskar med dig själv. Ditt höga självförtroende? Din klädstil? Din lugnare sida? Kladda ner på ett papper, stort som litet! 

2. Vad gör du idag för din self love?

Vad finns det för saker som du redan idag gör för att ta hand om dig själv och för att känna dig älskad och värdefull? Skriv ner detta och fortsätt med dessa saker (så ofta du kan!)

3. Vad gör dig glad?

Är det träningspasset i vardagen, att träffa vännerna så ofta som möjligt eller något helt annat? Försök att lista ner allt som får dig att bli lite extra glad i vardagen och gör mer av det! Känner du att din vardag eller dina helger inte alls är som du önskar? Ta actions! Hur kan du ändra på det? 

Läs också: Starta ditt drömliv i höst – 4 saker som förändrar allt

4. Vad är du tacksam över?

Skriv ner allt du är tacksam över. Det är en del, va? Glöm inte bort allt du har att vara tacksam för just precis nu. Ett tips är att ha en tacksamhetsdagbok där du kan skriva ner tre saker som du är tacksam över varje dag. Det kan vara den goda kaffekoppen under morgonmötet, kollegan som fick dig att skratta eller det svettiga träningspasset, vad gav dig lite extra energi?

5. Vad skulle du vilja prova, men aldrig har gjort?

Att kasta sig ut och prova något helt nytt är alltid läskigt, men ofta är det värt det. Skriv ner en lista på saker du faktiskt har snackat om att du vill göra, men som aldrig blivit av. Kanske är det att prova på att dreja, bjuda ut någon på dejt eller att våga hålla föredrag på jobbet? När du gjort det kommer du få en rejäl self love boost!

Mer:

Styr upp din ekonomi – utifrån 5 enkla regler

Så får du fler vänner på jobbet – 6 saker du kan prova redan idag