Bli mer produktiv och få fler saker gjort – med fyra enkla knep

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vill du få mer saker gjort lite snabbare för att maximera din tid på jobbet eller när du har tråkiga måsten? Då måste du spana in de här knepen som kommer göra dig mer produktiv och effektiv.

1. Gör ett schema istället för en to do-list

Börja din dag med ett schema istället för en lista utan tidsplan. Om du avsätter tid för att genomföra dina uppgifter så får du en tidspress som gör att du dels effektiviserar din tid men också så att du kan planera när du ska göra var sak på listan.

2. Gör färre saker

Att få mer gjort genom att göra färre saker är inte så knepigt som det låter. Stryk det du kan ifrån din lista och se till att du gör de saker du har på listan.

3. Ta en paus

Att bara mata på schemat under dagen utan paus kan göra din insats inaktiv. Tillslut kommer din energi droppa och saker kommer ta längre tid och kosta mer tankekraft än nödvändigt. Försök därför ta en bensträckare och gör något annat under några minuter.

4. Gör saker på en gång

När du skjuter upp saker så känns det oftast ett större projekt än vad det faktiskt är. Att betala sina räkningar är en sådan typisk dag. Egentligen går det på några sekunder, du öppnar räkningen, scanar in siffrorna i mobilappen och sen är den betalt. Men många sparar räkningarna på hög till "en annan gång då de ska betala fler räkningar". Då finns det en stor risk att räkningarna samlas på hög.

Mer:

6 tecken på att det är dags att säga upp sig

Isabella Löwengrip ger sina bästa tips på hur du motverkar stress