Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Margaux Dietz – så mycket tjänar hon

Dela på Pinterest
Influencern Margaux Dietz, 27, har hunnit med allt ifrån en egen Youtubeshow till att vinna pris som årets influencer. Men hur mycket tjänar hon egentligen? Vi har svaret.

Det har minst sagt varit ett hektiskt år för bloggaren och influencern Margaux Dietz, vilket förmodligen kommer att synas på lönekontot.

Hennes Youtube-kanal har över 187 000 prenumeranter, och inför valet nu i september har hon låtit samtliga partiledare medverka i kanalen under namnet Partitempen, där hon frågat ut dem kring olika ämnen. Samtidigt driver Margaux en blogg för Elle och har ett Instagramkonto med 228 000 följare. Hon var även en av deltagarna i årets Let's Dance där hon dansade sig ända fram till kvartsfinal med Alexander Svanberg. Margaux kammade också hem priset som årets influencer på Ellegalan 2018.


Margaux Dietz
Margaux Dietz vann pris som årets influencer 2018 på Elle galan. Bildkälla: TT/Henrik Montgomery

Så hur mycket tjänar man på att vara influencer? Bolaget Margaux Dietz AB  som bedriver försäljning av reklam och marknadsföring, startade hon upp år 2016. Samma år tog hon ut 59 000 kronor, skriver Di Digital.

Under 2017 började det hända mer och omsättningen ökade till hela 2,5 Mkr, med nästan 1,6 Mkr som ett positivt resultat. Det året tog Margaux istället ut en lön på 367 000 kronor, samt 169 000 kronor i utdelningar. 

Under detta år gissar vi att det kommer att se ännu bättre ut för Margaux då vi bara ser mer och mer av henne!

Det som från början gjorde Margaux känd över en natt var hennes förlossningsvideo där hon filmade hela förloppet av födseln, från att vattnet gick tilll att hennes son Arnold föddes. Videon har fått över en miljon visningar och vi har tidigare skrivit en artikel om detta som du kan läsa här

I videon nedan kan du spana in hur mycket svenska influencerna tjänade redan under 2015.

Margaux Dietz är inte den enda influencern som det går bra för. även Isabella "Blondinbella" Löwengrip och Bianca Ingrosso har dragit in en hel del pengar, hur mycket kan du läsa mer om här: 

Isabella "Blondinbella" Löwengrip - Så mycket tjänar hon

Bianca Ingrosso - så mycket tjänar hon