5 plagg du aldrig ska ha på dig på jobbet

Här är tipsen på vad du inte borde ha på dig under arbetstid. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Visst vill man gärna glänsa på jobbet, men det kan lätt gå fel. Här hittar du kläderna du helst borde lämna hemma.

1. Fläckiga kläder
Ibland är man lite stressad på morgonen, och vi alla har nog varit med om att råka smeta tandkräm på skjortan eller spilla kaffe i all hast. Men hur bråttom du än har så försök hinna med att byta till något helt och rent. Det kommer att ge dig ett mycket mer proffesionellt intryck.

Bildkälla: Unsplash

2. Samma plagg varje dag
Även om den framgångsrika Facebook-grundaren Mark Zuckerberg har på sig samma t-shirt varje dag, så betyder det inte att du behöver göra samma sak. Mark förklarar det med att han inte orkar ta valet kring vad han ska ha på sig. Men vi rekommenderar starkt att göra det valet, för allas trevnad.

Bildkälla: Unsplash


3. Plagg du känner dig osäker i
På jobbet vill vi gärna känna oss självsäkra och vara på topp. Och även fast du är hur grym som helst på det du gör, kan en outfit du känner dig obekväm i tyvärr leda till att ditt självförtroende sänks, och det blir svårt för dig att prestera lika bra. Om du har ett nytt plagg du inte riktigt vet om du gillar, så borde du först pröva att använda det i ett annat sammanhang. Då märker du hur du känner dig och kan därefter besluta om det funkar på jobbet eller inte.

4. Trasiga tights
Att ha på sig en snygg klänning eller kjol tillsammans med ett par strumpbyxor är riktigt snyggt! Men glider du in med en reva på tightsen förstör det tyvärr din outfit ganska så rejält. Strumpbyxor har en tendens att gå sönder väldigt lätt, så ett tips är att alltid ha ett extra par i väskan som du lätt kan byta till om olyckan skulle vara framme.

Bildkälla: Unsplash

5. Samma plagg som du sovit i
Helt ärligt så kan det vara rätt trevligt med sovplagg – för att inte tala om hur skönt det är! Och om du är en person som gärna snoozar dig igenom morgonen och sedan i panik rusar till jobbet i sista sekunden, så kan det vara ganska bekvämt och tidseffektivt att entra skrivbordet i mjukisbrallor. Men detta kan tyvärr göra att dona kollegor inte kommer att ta dig seriöst. Så länge du inte jobbar hemifrån, byt alltid kläder på morgonen.


Trots att man har en hur nice outfit som helst på dig, så finns det dagar på jobbet man inte alls känner sig på topp. Kolla in videon nedan för att se vad du borde göra då:


Läs mer:

Bli effektiv på jobbet – med fem enkla steg

Så kommer du närmre dina kollegor – och skapar en bättre arbetsplats