11 mål alla tjejer borde ha under 2019

Till vänster en kalender, till höger en tjej som är glad
Mål som alla tjejer borde ha 2019 - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vare sig du gillar nystart eller inte så finns det några mål som du borde sätta för dig själv under 2019.

1. Bli mer disciplinerad

För att det ska bli lättare att nå de målen som man satt upp för sig själv så krävs det att man är disciplinerad. Vanligtvis kan man tycka att disciplin känns som något tråkigt och strikt, men endast genom att göra små listor på till exempel saker man ska göra på jobbet eller som man ska göra när man kommer hem kan vara ett sätt att bli mer disciplinerad på.

Bli mer disciplinerad genom att göra listor på vilka mål som ska uppfyllas och hur. Bildkälla: Unsplash

2. Upptäck nya platser

Genom att upptäcka nya platser kommer du lära dig mycket om andra människor men även om dig själv. Därför bör du ha som mål under 2019 att upptäcka nya platser, du behöver inte resa till andra sidan Atlanten för att upptäcka något nytt. Det finns kanske platser i din hemstad som du ännu inte upptäckt?

3. Lära dig ett nytt språk

Varför inte lära dig ett nytt språk nästa år? Har du alltid velat lära dig prata danska eller franska? Låt 2019 vara året då du lär dig ett helt nytt språk. Och det bästa av allt? Det behöver inte vara så komplicerat. Om du övar en liten stund varje dag så kan vi lova att dina kunskaper kommer vara betydligt bättre inom ett år.

Se till att lära dig ett nytt språk under 2019. Bildkälla: Unsplash

4. Förvandla dina svagheter till dina styrkor

Vi alla har svagheter och oftast behöver dem inte innebära just något negativt. Om du vet med dig några svagheter du har så ska ditt mål 2019 vara att förvandla dem till dina styrkor. Fundera på hur du kan få din svaghet till att bli din styrka genom att bli den bästa versionen av dig själv. Det finns ingen bättre present till sig själv än den man ger när man jobbar på sig själv. 

5. Spara pengar 

Det kanske redan nu låter tröttsamt men du lär tacka dig själv innan året är slut. Och det behöver inte vara något tråkigt du sparar till. Kanske vill du spara pengar till en kontantinsats, ett plagg signerat din favoritdesigner eller en resa.

Spara pengar så att du har råd med den där lägenheten eller resan. Bildkälla: Unsplash

6. Följ dina drömmar

Vare sig du drömmer om en egen lägenhet, starta ett företag eller lära dig något nytt så är 2019 året då du ska se till att jobba på dina drömmar och följa ditt hjärta. Gör det du vill och lyssna på dig själv, ingen annan kan bestämma över ditt liv och dina drömmar. 

7. Var snäll mot din kropp

Ibland har vi av vana att vara extra taskiga mot oss själva och vår kropp. Låt 2019 vara året då du visar kärlek mot din kropp genom att ta hand om den, röra på dig och framförallt vara snäll mot den. 

Var snäll mot din kropp. Bildkälla: Unsplash

8. Läs mer böcker

Studier visar att vi läser ännu mindre nu än vad vi brukade göra förr, men samtidigt så vet vi om att vi mår bättre av att läsa. Därför bör det bli ett mål till nästa år, att faktiskt läsa mer och oftare. Om det så är skönlitteratur, biografier, tidningar eller självhjälpsböcker. Läsningen kan öppna upp många dörrar och åsikter. Du kan även få mer empati för andra och utveckla dina sociala kunskaper. 

9. Logga ut från sociala medier oftare

I en värld som kretsar kring sociala medier är det lätt hänt att vi fastnar på Instagram eller Facebook lite väl länge. Stäng av ditt wi-fi eller mobilen då och då för att koppla av och tänka på annat. Vi lovar dig att du kommer må bättre, jämföra dig mindre med andra och bli mer avslappnad genom att logga ut då och då för att fokusera på det som händer i nuet.

Sociala medier gör ibland mer skada än nytta. Bildkälla: Unsplash

10. Skapa en plan på hur du ska uppfylla dina mål

Som vi alla vet så uppfylls inte mål av sig själv, utan det krävs att vi jobbar för att vi ska kunna nå dem. Därför bör du skapa en plan på hur du ska uppfylla dina mål, annars finns risken att dem inte blir det överhuvudtaget. Du behöver inte lägga ner flera timmar dagligen på varje mål utan det räcker med 30 minuter om dagen för att du ska se vilka framsteg du gör. 

11. Var självsäker

Bli mer säker på dig själv och den du är under 2019. Bli bekväm i de valen som du gör under årets gång och tro på dig själv och din förmåga att lyckas. Gå utanför din komfortzon oftare eftersom det kommer att göra så att du känner dig mer självsäker. 

Känner du att du behöver förbättra ditt självförtroende? Kolla i videon nedan för våra bästa tips på ett bättre självförtroende. 

Läs också:

Knepen som får dig att somna när du ligger vaken och tänker

7 regler du bör leva efter om du vill bli framgångsrik