Så får du bort en fejkprofil på Tinder

En tjej som sitter i sängen och en bild på Tinderappen.
Få bort en fejkad profil på tinder – steg för steg. - Foto: Stella Pictures och Unsplash
Dela på Pinterest
Det är inte ovanligt med fejkprofiler på Tinder och det är inte helt lätt att få bort den. Men det går genom att ta till flera metoder.

Fejkade profiler på Tinder är väldigt vanligt och det kan ha otroligt allvarliga konsekvenser om någon använder din bild och ditt namn för att fejka din identitet på nätet.

Dels kan det förstöra relationer, det kan användas för att lura till sig folks uppgifter eller för att skriva kränkningar och dåliga saker i ditt namn.

Därför finns det några saker du måste göra om det dyker upp en fejkprofil på Tinder som utger sig för att vara du.

1. Sök upp den fejkade tinder-profilen

Be dina singelvänner signa upp sig på tinder eller gå in själv och leta upp profilen som utger sig för att vara du. Ta skärmavbilder av profilen, informationen och samtliga bilder.

2. Kontakta tinder och be dem ta ner profilen

Du kan kontakta Tinder på deras hemsida och beskriva profilen. Försök ge en så detaljerad bild som möjligt och skicka gärna över skärmavbilder på hur det ser ut.

Det är jätteviktigt att du polisanmäler kontot. Bild: StellaPictures.

3. Polisanmäl händelsen

Det är olagligt att kapa någons ID på nätet. Ring 114114 och gör en anmälan under brottsrubriceringen "olovlig identitetsanvändning". Det kan vara bra om personen bakom kontot använder din identitet för att begå kriminella handlingar.

4. Be dina kompisar som använder tinder att anmäla profilen

Be dina vänner att anmäla profilen om den dyker upp.

Har det dykt upp en profil med din partners namn och bild? Då borde du överväga tanken av att det kan vara en fejkprofil. Trots att det är olagligt att skapa en fejkprofil på Tinder så är det lätt att göra, och din partner kan ha blivit drabbad.

Men om du ändå misstänker att din partner använder sig av dejting appar så borde du kolla in videon nedan och se fyra tecken som kan avslöja din partners hemliga nätdejtande.

Mer:

4 tecken på att din partner använder dejtingappar bakom din rygg