Här är den trendigaste färgen 2019 – enligt Pantone

Detta är den trendigaste färgen 2019 - Foto: Instagram/pantone
Dela på Pinterest
Pantone har utsett vilken färg som kommer vara trendigast och som vi kan förvänta oss att se överallt 2019.

Tidigare år har vi sett färger som lila, grönt, rosé och turkost bli utsedda till årets trendigaste färg. Under 2019 kan vi förvänta oss en varmare färg på såväl våra kläder som i våra hem.

"En animerande och livsbejakande nyans av korall med en gyllene underton som skapar energi och liv med en mjuk ton", så beskriver Pantone den trendigaste färgen 2019. 

"Living Coral" är 2019 års trendigaste färg. Bildkälla: Instagram/pantone

Nästa års trendfärg är varm korall som är en kombination av orange och rosa. Enligt Pantone ska den varma korallen symbolisera sällskap och livlighet samtidigt som den ska föreställa vårt medfödda behov av optimism och aktiviteter som ger energi och glädje. 

För att utse vilken färg som kommer att bli årets trendigaste så krävs det inte bara mycket jobb och engagemang. Det krävs även genomtänkta processer och trendanalyser. Och för att hitta vilken färg som influerar oss mest reser Pantones färgexperter jorden runt för att ta reda på vilka färger som trendar.

Varm korall är en trendfärg. Bildkälla: Instagram/pantone

De kollar på allt från nöjesbranschen, filmindustrin, vad vi har färger på våra kläder och hur vi inreder våra hem till populära resmål och livsstilar. 

I en vardag där sociala medier tar väldigt stor plats och styr majoriteten av vårt liv så beskriver Pantone varm korall som en färg som ska lätta upp och sprida värme i den tid där sociala medier styr oss.

Så passa på att uppdatera garderoben med plagg i varm korall, och varför inte måla om den där väggen i lägenheten i årets trendigaste färg? Vi lovar att du inte kommer ångra dig!

Och det är inte bara på väggar och våra kläder som det finns trendiga färger. Vi har även listat nästa års trendigaste hårfärger, se vilka det är i videon nedanför och passa på att boka en frisörtid!

Läs också:

4 skönhetstrender som kommer vara populära under julen

Detta kommer bli den trendigaste färgen på kläderna 2019