Therese Lindgren öppnar upp sig om rökningen

Slutar rökningen efter 15 långa år - mår bättre än någonsin. - Foto: Stella Pictures, Unpsplash
Dela på Pinterest
I Therese Lindgrens senaste video öppnar hon upp om sin användning av tobak som varade i femton år och hennes föräldrar anade ingenting. Trots att hon rökte tio cigaretter om dagen identifierade hon sig aldrig som rökare.

En av Sveriges största influencers Therese Lindgren med över 800.000 följare på plattformen Youtube samt Instagram laddade upp en tung video denna vecka. 

Therese berättar i videon om att trots hennes personliga principer att ta hand om sin kropp, hud och inre kunde hon andas in skadliga ämnen regelbundet. Vilket hon inte har någon förklaring till hur det tankesättet gick ihop. Förra året sökte hon äntligen upp professionell hjälp och slutade röka. 

Therese blev erbjuden sin första cigarett av hennes kompis tidigt i tonåren. 

Therese älskar känslan av stolhet. Bild: Stella Pictures

Rökningen ökade med tiden och i gymnasiet hade hon blivit beroende. Då trodde hon inte att rökningen skulle fortsätta efter gymnasiet men för varje försök till att sluta kom det upp nya ursäkter och nya datum.  

Hon förklarar att cigaretten blev som en “snuttefilt” i hennes liv. För varje lunch, varje firande och varje ångest tog hon ett bloss och det blev mer än ett kemisk beroende. 

Therese höll rökningen hemlig för sin familj och valde att berätta efter att hon hade slutat.

Nu berättar Therese om hur hon lyckades sluta röka.

Therese försökte sluta röka flera gånger med hjälp utav olika produkter som nikotin tuggummin. Däremot slutade hon inte röka förrän hon började med medicin. Då gick det väldigt lätt och det tog endast två dagar att bli rökfri. Ändå upplyser hon om att vara väldigt försiktigt med medicinering då det kan medföra en mängd bieffekter. 

Therese har fimpat ciggen för gott. Bild: Unpsplash

Mot slutet av videon blir Therese känslosam när hon talar om att flera av hennes släktingar har gått bort på grund utav KOL, vilket är en sjukdom som försämrar lungorna och luftvägarna och uppstår utav rökning. Rädslan över att det kan hända henne tynger ned henne idag. 

Videon väckte starka känslor hos tittarna. Kommentarsfältet är fyllt med förstående och stöttande personer som även delar med sig av sina historier. Än så länge har videon 18k tummar upp. 

Mer:

Therese Lindgren får ett eget program med kanal 5

Fansen fick välja Therese Lindgrens hårfärg - det här blev det