Emilio Ingrosso – 7 fakta om Bianca Ingrossos pappa

Emilio Ingrosso, Bianca Ingrosso, Mallorca, Spanien
Emilio Ingrosso ser vi här tillsammans med dottern Bianca. Foto: Instagram/Bianca Ingrosso - Foto: Foto: Instagram/Bianca Ingrosso
Dela på Pinterest
Ingrosso är ju efternamnet, inte Wahlgren. Vem är egentligen Bianca, Benjamin och Olivers pappa? Vi listar det du behöver veta om Emilio Ingrosso här!

När föddes Emilio Ingrosso?

Emilio Ingrosso föddes 16 juli 1965.

Vad jobbar Emilio med?

Idag driver Emilio succérestaurangen "La Perla". Han driver en restaurangerna "La Perla in Santa Catalina" och "La Perla in Portals Hills", båda på Mallorca i Spanien sedan några år tillbaka. Restaurangerna driver han dessutom tillsammans med sin fru Åsa. Tidigare har Emilio jobbat som dansare och koreograf. Emilio var dansare i och koreograf till flera av Pernillas shower på 1980-talet. I slutet av 1980-talet var Ingrosso medproducent till tre av Pernilla Wahlgrens album.

Här ser vi Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren tillsammans på scen under 1980-talet. Foto: Stella Pictures

Emilio Ingrossos äktenskap med Pernilla Wahlgren

Emilio och Pernilla träffades år 1985. De var gifta mellan år 1993-2002 och fick tre barn under sina 9 år tillsammans. År 2002 skilde de sig och det blev väldigt stormigt om paret både i media och privat.

Vilka är Emilio Ingrossos barn? 

Oliver Ingrosso, född år 1989. Han är idag musikproducent och har gjort samarbeten med bland annat Avicii. Han har turnerat världen runt och spelat med bland annat Swedish House Maffia. 

Bianca Ingrosso, född år 1994. Bianca jobbar idag som influencer, bloggare och mediepersonlighet. hon är med i tv-programmet "Wahlgrens Värld" tillsammans med sin mamma och har nyligen lanserat sminkmärket "Caia Cosmetics". 

Benjamin Ingrosso, född år 1997. Benjamin jobbar idag som artist och låtskrivare. Han har vunnit Melodifestivalen och representerat Sverige i Eurovision Song Contest i Portugal. Benjamin pendlar mellan Stockholm och Los Angeles där han skriver sin musik. 

Vem är Emilio Ingrossos nya fru Åsa?

Emilio träffade Åsa år 2012 och de gifte sig år 2015. Då hette hon Åsa Björling och jobbade som bland annat som keramiker och platschef på ett kontorshotell. Efter en separation år 2012 ville Åsa flytta till ett varmt ställe och jobba med skor. Hon åkte till Mallorca för att undersöka möjligheterna att öppna en skobutik där och snabbt blev hon sammanföst med Emilio, berättar hon i en intervju för VT. De började prata och det sa klick väldigt snabbt.

Här ser vi Emilio Ingrosso tillsammans med sin fru Åsa Ingrosso. Foto: Stella Pictures

Var bor Emilio Ingrosso?

Emilio bor idag i stadsdelen Santa Ponsa på Mallorca med hustrun Åsa och deras tre hundar i ett stort, fint hus. Emilio flyttade till Mallorca efter separationen från Pernilla. Att vara ifrån barnen har varit jobbigt för Emilio och han kände att barnen straffades av hans flytt även om den för honom var nödvändig i och med dåvarande situation, berättar han i en intervju för Hälsoliv. Idag har han dock jättebra relationer till alla sina barn och de flyger ner till honom i Spanien flera gånger om året. 

Vad heter Emilio Ingrosso på Instagram?

Du kan följa Emilio på Instagram under namnet @emilioingrosso.

Vill du veta mer om Bianca Ingrossos sminkmärke Caia? Ta reda på mer i videon nedan!

Mer:

Biancas dröm efter Emilio och Pernillas bröllopsvideo: "Bli ihop"

Bianca Ingrosso öppnar upp sig om relationen till sin pappa