Topp tio: Här är länderna vi vill resa till sommaren 2019

Semester, sommar, bästa semesterdestinationerna
Hit åker svenskarna i sommar. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Nu har Ticket släppt statistik över de länder som förutspås bli sommarens hetaste resmål. Är det dem du tror?

Det är drygt tre månader kvar innan vi förhoppningsvis kan välkomna sommarvärmen, men redan nu börjar planerna smidas. Vad ska vi göra på sommarledigheten och framför allt, vart ska vi åka? 

Ticket har nu sammanställt statistik som visar sommarens hetaste resmål och de populäraste destinationerna. Längst ner på topp-tio-listan hittar du New York, Malaga och Alicante. Men landet som istället hamnar på en tredje plats är Kroatien.

- Kroatien har blivit en nutida semesterklassiker. Populära Split är till stor del en bilfri stad, och otroligt mysig att promenera omkring i. Jag vill dock slå ett slag för att också ta någon av färjorna ut till någon av öarna i närheten. Framför allt Brac har ett härligt, lugnare tempo perfekt för total avkoppling, säger Katarina Daniels i ett pressmeddelande.

På topplistan hittar vi mestadels länder i Europa, men vinnaren är ändå ganska otippad. Semesterorten Mallorca, även kallad "Mallis", tar hem vinsten. Se topp-tio-listan nedan.

Vart reser du i sommar? Foto: Unsplash

Populäraste semesterdestinationerna sommaren 2019

1. Mallorca 
2. Kreta 
3. Split 
4. Alanya 
5. Rhodos 
6. Cypern 
7. Bangkok 
8. New York 
9. Malaga 
10. Alicante

(Statistiken avser Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 5 februari med avresa den 1 juni – 31 augusti 2019)


Har du en semester inplanerad? Se till att vila upp dig ordentligt innan så att du inte råkar ut för att bli sjuk. För ja, visst händer det alltid? Men visste du att du har vissa rättigheter när du blir sjuk under semestern? Du kan faktiskt sjukanmäla dig från din semester. Noll koll? Ta en titt i videon nedan för att ta redahur allt fungerar.


Mer:

Därför blir du sjuk när du går på semester

6 härliga ställen att resa till med tjejkompisarna

6 geniala tips för alla som ska ut och resa i sommar