Linnéa Claeson tillägnar dans till förintelseöverlevaren Hédi Fried

Linnéa Claeson Let's Dance
Se när Linnea berättar om uppträdandet på Instastory i videon ovan! - Foto: Stella Pictures & Instagram/ linneaclaeson
Dela på Pinterest
Linnéa Claesons framträdande i Let's Dance blir minst sagt unikt. På fredag dansar hon till förintelseöverlevaren Hédi Fried.

I veckans avsnitt av dansprogrammet Let's Dance får tittarna komma deltagarna nära och det väntas en känslomässig kväll för många. Dansarna ska nämligen få tillägna en dans till en person som för dem är lite extra speciella. 

Linnea Claeson berättade för inte så längesedan om att deltagandet i Let's Dance är helt fantastiskt. 

– Jag är nykär i hela den här grejen med Let’s Dance och i hela gänget, vi har så roligt tillsammans, sa hon då. 

Linnea Claeson tillägnar dans till Hédi Fried

Linnea Claeson har bestämt sig för att tillägna sitt framträdande till en stark och omtalad kvinna. Hon ska nämligen dansa till förintelseöverlevaren Hédi Fried som överlevde koncentrationslägret Auschwitz och Bergen-Belsen. På TV4:s Instastory berättar hon om tankarna bakom valet.

– Den här veckan får vi ju tillägna vår dans till någon och jag har valt att tillägna våran vals till Hédi Fried, säger hon.

Hon fortsätter.

– Det är en kvinna som är helt otrolig och vi träffades första gången när hon frågade om jag ville demonstrera  mot nazister med henne i Ludvika och efter det har vi bara växt ihop till väldigt fina vänner, säger Linnea.

Hédi Fried har under senare perioden av sitt liv berättat om sina egna erfarenheter och delat med sig av tankarna om Förintelsen. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Hédi Fried har jobbat som författare och psykolog och har också berättat om rasism och haft föreläsningar om Förintelsen.

– Hon har suttit i Auschwitz och sen bara spenderat hela sitt liv för att gottgöra den här världen, bara bättre, mer öppen för alla, berättar Linnea.

I Let's Dance dansar hon en vals till Hédi Fried. Foto: Instagram/ lineaclaeson

Se när Linnea berättar om uppträdandet på Instastory i videon nedan.

Mer:

Linnéa Claessons avslöjande under Let's Dance: "Jag är nykär!”