SPOILER! Vem vann järntronen i Game of Thrones? Allt om slutet

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
SPOILER! I åtta år har vi undrat vem som slutligen skulle få sitta på järntronen och härska över de sju kungarikena och nu vet vi äntligen vem som utsågs till kung i det sista avsnittet av Game of Thrones.

SPOILERVARNING! Om du inte vill få det sista avsnittet av Game of Thrones säsong 8 så bör du sluta läsa här...

Nu har det sista avsnittet av Game of Thrones sänts och frågorna vi ställt oss själva sen premiären av säsong 1 år 2011 har vi nu fått svar på. Och kanske viktigast av allt: Vem fick sitta på järntronen?

I det sjätte och sista finalavsnittet av Game of Thrones förändrades allt. Verkligen allt. För det första så blev det varken Daenerys Targaryen eller John Snow som fick sitta på järntronen. Det riktiga svaret är egentligen att ingen fick sitta på tronen, det såg Daenerys drake till.

Varför fick ingen sitta på järntronen?

Efter att John dödat Daenerys brände Drogon ner järntronen till en stor klump med smält järn. Så tekniskt sett fanns det ingen järntron att sitta på. Lite snopet för dem som väntat på att få se någon slutligen bestiga den.

Även om det inte fanns någon tron så utsågs en kung som skulle härska över de numera sex kungadömena.

Vem utsågs till Kung i och "vann" Game of Thrones?

De stora familjerna samlades och fick rösta fram en kung då varken Daenerys eller John kunde bli vald. Lotten föll på Bran, Ned Starks sista levande son.

Bran utsågs tillslut till kung i Game of Thrones i finalen av serien. Bild: HBO.

Varför utsågs Bran till Kung i Game of Thrones?

Slutligen kom rådet fram till att Bran var bäst lämpad för att härska. Detta eftersom han dels saknade något intresse för makten och tronen, och därmed skulle han inte ha någon anledning till att missbruka sin makt. Dessutom kommer han inte få någon tronfölje, vilket innebär att det måste väljas en ny kung – och att tronen inte kan ärvas.

På så sätt försäkrar de sig om att det alltid kommer sitta en bra kung på tronen.

Blev det en demokrati i Game of Thrones?

Samwell Tarly föreslår att de ska bilda en demokrati där folket får bestämma vilken kung som ska sitta på tronen. Men han blir snabbt utskrattad. Men att kungen ska väljas in till sin roll, och inte ärva den är väl så nära man kan komma något liknande styre i Game of Thrones.


Men vad hände egentligen med Daenerys? Blev hon "The mad queen" i avsnitt fem? Se vad serieskaparna säger om Daenerys karaktär i videon nedanför.

Mer:

Serieskaparna: Därför brände Daenerys ner allt i Game of Thrones

7 serier som liknar Game of Thrones – som har toppbetyg på IMDB