Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Därför är Greta Thunberg Sveriges mäktigaste 16-åring

Dela på Pinterest
Greta Thunberg slutar aldrig imponera. Här är sju anledningar till att hon gör skillnad och får hela världen att reagera och ta klimathotet på allvar.

Greta Thunberg är 16-åringen som får hela världen att reagera. Ja, det är faktiskt sant! Kolla bara in allt hon har gjort här.

Nominerad till Nobels fredpris

Som 16-åring blev hon nominerad till Nobels fredspris för sin insats för att rädda klimatet med anledningen att det pågående klimathotet kan vara en stor orsak till världens alla konflikter. 

Utsedd till "25 mest inflytelserika tonåringar i världen” av Time Magazine 

Greta har uppmärksammats en hel del i media. Hon blev inte bara utsedd till att vara en av världens 25 unga inflytelserika personer. Hon frontade dessutom omslaget på TIME Magazine.

"Jag är på omslaget av TIME Magazine", skrev Greta till Instagram-bilden.

Greta Thunberg
Foto: Instagram/ gretathunberg

Blev "Årets kvinna" 2019

Hon röstades fram av tusen svenskar (i en undersökning av Aftonbladet och Inizio) och blev "Årets kvinna" på Internationella kvinnodagen 2019.

Hyllas med väggmålning

I Gretas ära målade graffitikonstnären Jody Thomas en 15 meter hög bild av henne på en tobaksfabriksbyggnad. Redan nu syns bilden överallt på sociala medier. 

"Jag ville göra målningen så tydlig och så stark som möjligt. Och i det här området vet alla vem den här unga tjejen är", sa konstnären i en intervju med BBC.

Greta Thunberg
Foto: Instagram/ jody_artist

Får egen dokumentärfilm

Gretas engagemang har berört många och har fått ett så stort inflytande att det nu blir en film om hennes miljökamp. I dokumentären kommer tittarna få lära känna henne på ett djupare plan och få följa hennes resa för en bättre miljö.

Hyllas av flera stora stjärnor

Greta har hyllats av flera stora profiler och kändisar. Leonardio Di Caprio, Barack Obama och drottning Silvia är bara några få av dem.

Greta Thunberg
Här syns Greta med politikern och skådespelaren Arnold Schwarzenegger. Foto: Instagram/ gretathunberg

Kämpar för ett bättre klimat

Och sist men inte minst! Greta skolstrejkar för klimatet, håller inspirerande tal, engagerar allt fler i miljöfrågor och brinner för att skapa ett bättre klimat – för alla. 

Greta Thunberg
Under mötet "Civil Society For rEUnaissance" i Bryssel pratade Greta. Foto: Stella Pictures

Nyheten om Gretas film gjorde många nyfikna, och vi vet premiärdatumet! Ta reda på det i videon nedan.

Mer:

Harry Potter-stjärnan hyllar Greta Thunberg: "Inspirerar mig"