Här är bröllopstrenderna 2020 – enligt bröllopskoordinatorn

Här är bröllopstrenderna 2020. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Vad ser vi för trender i bröllopsvärlden i år? Med hjälp av bröllopskoordinatorn Madeleine Björk får vi veta vad som blir extra populärt!

Vi har snackat med bröllopskoordinatorn Madeleine Björk om vad som trendar inom bröllopsvärlden 2020. Hur dekorerar vi och var gifter vi oss? Vilka klänningar satsar brudarna på och vad står i fokus?

Trendiga bröllopsklänningar 2020

När det kommer till att välja bröllopsklänning finns det en uppsjö av modeller. Inför 2020 kommer vi se fler "sagoliknande" klänningar men med "edge". 

Madeleine Björk berättar att brudarna fortfarande är ute efter att hitta en klänning med personlig touch och trenden att ha två olika klänningar under bröllopsdagen håller i sig och blir faktiskt mer och mer populär.

Foto: Shutterstock

Miljövänliga bröllop

Under 2019 såg vi glamourösa och super-personifierade bröllop. Ingen har väl missat Rebecca Stellas maxade bröllop eller när influencern Margaux Liebermann Dietz gifte sig? 

Ekotrenden, som redan började under 2018 och 2019, blir nu ännu starkare 2020. Nästa års bröllop blir lite lugnare med mindre budgetar, färre gäster och mer fokus på miljövänligare alternativ. 

– Vi tänker på allt från plast, mat till blommor. Vissa planterar sina egna blommor som de tänker ha på bröllopsdagen, säger bröllopskoordinatorn.

Foto: Shutterstock

Blommor och färg på bröllop

2020 bjuder på mer färg på bröllopet i form av dekor, trycksaker och blommor. 

– Om 2019 var rökbombernas år så ser 2020 ut att bli 'backdropens år' med ballongväggar, blomsterväggar eller andra skapelser, berättar Madeleine Björk. 

Foto: Shutterstock

Gifta sig utomhus

Vi har sett flerdagarsbröllop som har hållit till på vackra herrgårdar och slott, men nu väljer många att istället gifta sig i storstäderna.

Bröllopskoordinatorn berättar också att många vill gifta sig utomhus eller få känslan att man sitter under bar himmel i ett hav av ljusslingor. Inomhus flyttar alltså utomhus!

Foto: Shutterstock

Färre gäster på bröllop

Vi dokumenterar mer av allt och videografer kommer bli mer vanligt, berättar Madeleine Björk. Filmer från sin förlovning, planering och bröllopet prioriteras allt mer. Det börjar även bli trendigt att ha färre gäster på bröllopet. 

– Detta betyder dock inte att budgeten blir mindre utan man lägger mer pengar per inbjuden person än tidigare, säger hon.

Foto: Shutterstock

Ska du planera ditt eller någon annans bröllop måste du vara ute i god tid. Modette har snackat med Madeleine Björk som reder ut alla frågetecken när det kommer till bröllopsplanering. Dessutom avslöjar hon vad det kostar att anlita en bröllopskoordinator! Se mer i videon.

Mer:

5 saker på bröllopet som bruden ångrar att de spenderade pengar på