Efter bildkritiken – nu donerar Kylie Jenner pengar till Australien

Kylie Jenner donerar pengar för att motverka bränderna i Australien. - Foto: Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Kylie Jenner mötte stark kritik från följarna när hon uppmärksammade alla djur som dött i Australien-bränderna och senare postade en bild på sina tofflor i minkpäls. Nu donerar hon pengar för att hjälpa till i krisen.

De senaste veckorna har sociala medier-flödet bestått av bilder på bränder, förstörda hus och skadade koalor – Australien brinner och hela världen reagerar. Nu väljer också många stora profiler och influencers att visa sitt stöd genom att sprida budskapet och hjälpa till, och en av dem är världskändisen Kylie Jenner.

Det var när hon postade en bild på Instastory med texten, "Över en halv miljard djur har dödats i Australien. Mitt hjärta går isär", som hon uppmärksammade den pågående katastrofen. Vid ett senare tillfälle lade hon upp ett till foto – en bild på sina tofflor gjorda av äkta minkpäls. Dubbelmoral tyckte många, och snart gick snacket igång på sociala medier.

Kylie Jenner möts av kritik

"Kylie postar om hur hon känner hjärtesorg över alla döda djur i Australien på grund av bränderna och lägger sedan ut att hon bär tofflor gjorda av minkpäls. Det är det största hyckleriet 2020...", skriver en Twitter-användare.

Enligt tidningen People ska hon efter incidenten ha donerat en miljon dollar för att hjälpa Australien i den pågående krisen. Men det verkar även som att Kim Kardashian West har hamnat i blåsväder. Det var när en följare på Twitter taggade alla systrarna och skrev: "Ingenting får mig att bli mer arg än att se Kardashians/ Jenners prata om klimatförändringar, eldbränder och inte ens donera ett öre."

Då svarade hon. "Ingenting får mig mer arg än att se människor tro sig veta vad vi donerar till och att tro att vi måste publicera allt".

Vill du hjälpa till och rädda djurlivet i Australien? 

– Donera pengar till Världsnaturfonden WWF som tar hand om skadade djur och hjälper till att återställa områden som är drabbade av bränderna. 

– Organisationen WIRES, Australiens största räddningsorganisation för djurliv, jobbar också aktivt med att rädda alla djur som har skadats i bränderna.


Hur många punkter på den här på listan gör du? Checka av och se hur klimatsmart just du är!

Mer:

Därför är Greta Thunberg Sveriges mäktigaste 17-åring