Spahotell Stockholm – 13 ställen du borde besöka

De bästa spahotellen nära Stockholm - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Letar du efter spahotell i city eller nära Stockholm? Vi har samlat de bästa ställena du inte vill missa att besöka i sommar!

Under sommaren (och vintern för den delen) kan det vara extra skönt att ta en dag eller weekend och bara koppla av. Är du ute efter härliga spahotell runt om i Stockholm? Då har du kommit rätt!

Läs också: Här hittar du Stockholms bästa badplatser.

Hotell med spa nära Stockholm – se listan här

Här listar vi spahotell som ligger i Stockholm och strax utanför. Visst blir man sugen på ett dopp i vattnet och en härlig spa-upplevelse när man ser det här? 

1. Spa hotell – Ellery Beach House

Den här splitternya anläggningen blev snabbt poppis när dörrarna slogs upp. Älskar du inredning och fina, harmoniska miljöer? Då borde du besöka Ellery! På plats finns beachclub, restaurang och härliga behandlingar.

Spa-hotellet hittar du längst ut på Elfviks udde på Lidingö.

2. Spa hotell – Djurönästet

En pärla om man vill komma bort från stan men ändå inte åka så långt. På Djurönästet befinner du dig nära skärdgården och kan njuta av infinitypool, inomhuspool, spa och härliga ytor med hängmattor. På hotellet kan du givetvis sova över och det går också att boka anläggningen för bröllop eller fest!

Djurönästet ligger på Värmdö. Adressen är Seregårdsvägen 1 139 02 Djurhamn.

3. Spa hotell – Yasuragi

Yasuragi är ett japanskt spa i Stockholm där du kan slappna av i lugn och ro. Det finns både mat och dryck och flera olika behandlingar i japansk anda. Utepoolen mitt i naturens grönska är fantastisk! Bokar du ett spa-paket får du även behålla badkläderna när du åker hem.

Spahotellet Yasuragi ligger i Saltsjö-Boo på Hamndalsvägen 8 132 81 Saltsjö-Boo, Stockholm.

4. Spa hotell – Grand hotel Saltsjöbaden

Vill du komma bort från storstadskänslan och uppleva lyx och skärdgårdsmiljö? Grand hotel Saltsjöbaden erbjuder många fina promenader längs vattnet, vacker utsikt, spa-behandlingar, pool och god mat i restaurangen. Uppskattar du gamla byggnader med vackra tidsenliga detaljer? Då är det här stället för dig!

Grand hotel Saltsjöbaden ligger på Hotellvägen 2, 133 35 Saltsjöbaden.

Läs också: Stockholms bästa brunch – 16 ställen du måste besöka

5. Spa hotell – Winery hotel

Den här rooftop-poolen går nog inte att slå! Är du ute efter en vinupplevelse eller kanske vill överraska din partner? Winery är experter på just det och erbjuder kreativa vinaktiviteter. Här kan du både bo och äta gott!

Psst! På The Winery Hotel är husdjur välkomna! Några av rummet dessutom särskilt ämnade för er som vill ta med er hunden.

Adress: Rosenborgsgatan 20, 169 74 Solna.

6. Spa hotell – Element Spa

Mitt i smeten men ändå lugn och ro! På Element Spa på Söder kan du få behandlingar, bada i pool, basta, köra yoga eller gym. 

Element Spa ligger på Södermalm på Ringvägen 98 104 60 Stockholm.

7. Spa hotell – The Nest, Downtown Camper by Scandic

Downtown Camper erbjuder en cool och avslappnad atmosfär mitt i Stockholm. Vill du få lite spa-känsla men ändå kunna springa ner på Drottninggatan för en shoppingrunda? Då är detta perfekt!

Var? Brunkebergstorg 9, 111 51 Stockholm.

8. Spa hotell – Sturebadet Marina Tower

På Sturebadet Marina Tower kan du både träna och få en spa-upplevelse med Hamamritual (turisk variant). Du kan även övernatta och njuta av en god hotellfrukost.

Sturebadet Marina Tower ligger på Saltsjöqvarns kaj 25 131 71 Nacka.

9. Spa hotell – Selma City Spa

Ät och drick gott på taket av Clarion Sign. Här finns även behandlingar, träningsmöjligheter och poolhäng!

Adress: Östra Järnvägsgatan 35, 111 20 Stockholm.

10. Spa hotell – Waxholms hotell

Vill du ta dig ut i skärgården? Detta mysiga hotell ligger i Vaxholms småbåtshamn i Stockholms skärgård, precis intill Vaxholms färjeterminal. Här finns spa, relax och mat. På ön kan du dessutom besöka små genuina butiker och fik.

Var? Hamngatan 2, Box 63, 185 21 Vaxholm.

11. Spa hotell – Hotel Barkarby

I Barkarby, strax utanför Stockholm, ligger detta prisvärda hotell som erbjuder bad, bastu, restaurang och övernattning. Vill du shoppa finns shoppingområdet Barkaby och Stockholm Quality Outlet bara fem minuters bilresa från hotellet.

Var? Notarievägen 5, 175 79 Järfälla.

12. Spa hotell – Skepparholmen Nacka

På Skepparholmen finns bastu, uppvärmda inomhus- och utomhuspooler och massagebehandlingar. Du kan även ta del av ett fitnesscenter och en härlig solterrass.

Var? Franckes Väg, 132 39 Nacka.

13. Spa hotell – Villa Lovik

På vackra Lidingö hittar du det här personliga spa-hotellet med restaurang, spa och konferens för den som önskar. Pool och bastuhäng finns också!

Villa Lovik ligger på Loviksvägen 1, 181 90 Lidingö.

Mer:

Bästa brun utan sol – se test och recension här

Artikelbild: Pexels