Så får du en inre glow – 4 tips som gör skillnad

Så får bygger du upp en inre glow up. - Foto: Canva.
Dela på Pinterest
Är du inne i en dålig period i livet? Känner du att du inte räcker till och upplever stress? Redaktionen har samlat fyra tips för hur du kan boosta ditt inre jag. Se nedan!

Livet är som en berg- och dalbana. Ibland går det upp och ibland går det ner. Under vissa perioder svävar man på moln och i andra är det enda vi vill att gömma oss under täcket.  Är du i en jobbig och stressig tid i ditt liv just nu och kämpar med att övervinna negativa tankar? Läs våra fyra tips nedan för hur du kan få tillbaka din inre glow up! 

1. Inre glow up – acceptera läget 

Var inte rädd för att gråta och skrika ut all negativitet i kroppen. Att gråta ut kan nämligen göra att man släpper ut endorfiner och slappnar av, vilket i sin tur leder till att man kommer må bättre. 

Tillåt dig själv att gråta ut. Foto: Canva.

2. Inre glow up – ät näringsrik kost 

Under dystra perioder är det lätt att maten också får lida. Antingen så äter man alldeles för lite av näringsrik mat eller så äter man kanske inget alls. Oavsett så är det inte bra om det går för långt åt något håll. Att tillämpa kroppen med tillräckligt med energi och näring har visat sig enligt Kurera påverka ens mentala hälsa till det bättre. 

Ät näringsrik kost och bli gladare. Foto: Canva.

3. Inre glow up – skratta mer 

Att skratta mycket har visat sig vara en bra sak att göra för att minska på höga stressnivåer. Man får mer blod till hjärnan vilket gör att man slappnar av och börjar tänka mer kreativt. Att därför umgås med personer eller göra saker som får en att må bra är ett bra sätt för att utveckla en god psykisk hälsa

Att skratta mer minskar depression. Foto: Canva.

4. Inre glow – rör på dig 

Det är nog ingen hemlighet att träning sagt vara ett effektivt sätt att finna lycka och glädje på. Så att hitta en träningsform man trivs med och njuter av har visat sig ha en positiv inverkan på ens mående. Enligt Riksidrottsförbundet ska regelbunden fysisk aktivitet förbättra livskvaliteten, vilket kan minska risken för depression.  

Regelbunden träning minskar stress. Foto: Canva.

Läs mer:

Vad ska jag göra för att övervinna mina rädslor? 4 enkla tips!

Därför blir du lyckligare om du sover naken – 5 anledningar