Bli hjärnstark - bästa tipsen för att träna hjärnan

Hitta knep för att träna hjärnan och bli hjärnstark
Hitta knep för att träna hjärnan och bli hjärnstark Foto: Shutterstock/ Olena Yakobchuk - Foto: Shutterstock/ Olena Yakobchuk
Dela på Pinterest
Blir du ofta påverkad av stress och tappar koncentrationen lätt? Vill du bli piggare, träna upp hjärnans minne och bli mer kreativ? Vi har samlat de bästa tipsen för att träna upp hjärnan så du blir mer hjärnstark!

I denna artikel förekommer det kommersiella länkar

Det finns olika knep att använda för att träna upp hjärnan och bli hjärnstark. En trend som vuxit sig betydligt starkare de senaste åren. Det finns många fördelar med att träna upp hjärnan då både koncentration på jobbet, sömn och stresståligheten förbättras. Här har vi listat en rad av bra knep för att bli hjärnstark.

En god natt sömn

Det ska inte underskattas hur viktigt det är för både kropp och hjärna med en ordentlig sömn. Att låta hjärnan vila och återhämta sig är viktigt för att den ska orka med långa dagar på jobbet. Att sova en natt oavbrutet utan att vakna flera gånger om är därför ytterst viktigt. Tänk på att ett skönt täcke och kudde är A och O. En mjuk och fluffig dunkudde ger dig en bra grund för att låta hjärnan sova gott hela natten.

Varför inte lägga huvudet på denna mjuka dunkudde från Åhléns för stabil sömn genom hela natten? Den kan bli din för 899 kr.


En skön dunkudde bör även kombineras med ett härligt duntäcke för att hålla den perfekta värmen. Låt sömnen bli prioriterad för att kunna bli hjärnstark! Täcket kan bli ditt här för 1 899 kr.

Motionera för att bli hjärnstark

Ta på dig en varm tröja, snöra skorna och ta dig ut i naturen! Genom att röra på dig får både hjärnan och kroppen träna. Omge dig av naturens vackra färger och friska luft medan du låter både muskler och hjärna arbeta. Ett av sätten för att träna hjärnan är nämligen att låta den utsättas för nya intryck. Se till att att du har rätt kläder efter väder och ta dig sedan ut och promenera, springa eller cykla. Vad du än föredrar bäst.

Nu när det är kallt bör du ha ordentligt med kläder på dig för att slippa frysa när du tränar. Kanske denna varma hoodie i en härlig ljus färg, perfekt för kyliga promenader i både vinter och svala vårdagar! Den blir din här för 699 kr.


Matcha gärna en varm tröja med en värmande mössa, tänk på att kroppens värme går ut genom huvudet! Denna beanie blir din för 399 kr här.


Stärk hjärnan med yoga på morgonen!

Det finns få saker som gör din kropp mer harmonisk än att börja morgonen med ett yogapass. Sträck ut kroppens alla delar och låt hjärna och sinne få vara i nuet en liten stund innan det är dags att starta dagens sysslor. Hjärnan får en chans att bli stark med en skön start på morgonen. Se till att du har bra träningskläder som är lätta att röra sig i. En fördel är även att ha en bra yogamatta att sitta på för att slippa få ont i kroppen!

Yogamattan kommer bli din bästa kompis när det kommer till att utföra rörelser på golvet eller lätta styrkeövningar. Som denna ljuslila skönhet! Här kan den bli din för 299 kr.


Även detta matchande set i ett ribbat material i en fräsch färg. Både tights och linne är perfekta för morgon-yogan. Tightsen kan bli dina här för 599 kr. Även linnet kan bli ditt här för 399 kr.

Träna hjärnan genom att äta varierad kost

Att äta bra och varierad mat med mycket näring är ett bra sätt att träna hjärnan. Testa nya recept och utmana dig själv att inte rotera på samma måltider är ett bra sätt att bli hjärnstark på! Se till att du får i dig alla viktiga näringsämnen som kroppen behöver och att du äter regelbundet. Genom att äta bra mat för hjärnan förbättras både koncentration och minne. Exempel på mat som kan göra dig hjärnstark är fisk, blåbär och fullkorn.

Om du har svårt själv komma på maträtter som innehåller viktiga ämnen som hjälper kropp och gärna att bli stark, kan det vara smart att beställa hem en matkasse. På det sättet får du maträtter med god och näringsrik mat direkt hem till dörren. Här kan du beställa hem en varierad matkasse för fyra personer för 650 kr.

Foto: Linas Matkasse

Här kan du läsa mer:

Därför är det så populärt med vinterbad

Veckans köp: Bästa prylarna för att träna hemma under corona

Känner du dig alltid nedstämd? Då kan du dystymi

I den här artikeln förekommer det kommersiella länkar