​Snabba kanelbullar på pizzadeg – perfekta inför kanelbullens dag

Kanelbullar på färdig pizzadeg
Ett snabbt men gott recept. - Foto: Pexels.com / Unsplash.com
Dela på Pinterest
4 oktober är det kanelbullens dag - här kommer receptet för dig som alltid har bråttom!

Kanelbullens dag är snart här, men hinner du inte göra en baksats från grunden? Inga problem! Här är ett superenkelt och snabbt recept som passar perfekt för stressiga dagar. Med färdig pizzadeg och några enkla ingredienser kan du fixa kanelbullar på nolltid.

Ingredienser till kanelbullar av färdig pizzadeg:

  • 1 färdig pizzadeg på rulle

  • 75 g rumsvarmt smör (äkta smör, ej margarin)

  • 2 tsk malen kanel

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 2 msk strösocker

Topping:

  • 1 ägg (till pensling)
  • Pärlsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred sedan ut det rumsvarma smöret jämnt över hela degen.
  3. Strö kanel, vaniljsocker och strösocker över smöret. Se till att alla smaker fördelas jämnt, så får du riktigt goda kanelbullar!
  4. Rulla ihop degen till en tät rulle. Skär rullen i ca 3-4 cm breda skivor och placera dem i bullformar på en plåt.
  5. Pensla varje bulle med uppvispat ägg och strö pärlsocker över för den där klassiska kanelbulle-toppen.
  6. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter, eller tills de har fått en gyllene färg. 

Tips:

Om du har ont om tid kan du hoppa över bakformarna och lägga bullarna direkt på bakplåtspappret.

På bara några minuter har du ljuvliga, doftande kanelbullar redo att avnjutas! Perfekt för kanelbullens dag eller när som helst du behöver en snabb fikaidé. Vill du hellre baka nyttiga kanelbullar - se här!

Läs mer: Bananpannkaka - Recept! 

stats