Träna hemma med gummiband – tips på bra övningar

Träna hemma med gummiband – tips på bra övningar. - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Ta del av våra tips för att bygga styrka och flexibilitet med hjälp av gummiband.

Gummiband, även kända som motståndsband, är ett fantastiskt redskap som hjälper dig att bygga både styrka och flexibilitet. Glöm dyra gymavgifter och krånglig utrustning - med gummiband kan du träna var som helst och när som helst!

Varför gummiband?

Gummiband är grymt för att de ger ett ständigt motstånd under hela rörelsen. Det betyder att dina muskler får jobba hårdare och du kan uppnå grymma resultat. Dessutom är de superflexibla och hjälper dig att öka din rörlighet och flexibilitet. 

Läs mer: Så kommer du igång med hemmaträning

Träning med gummiband

Du kan träna hela din kropp med hjälp av gummiband - det är som en träningspartner som hänger med dig överallt! Kolla bara här:

Armar: 

För att få snygga biceps kan du hålla i varje ände av bandet, ställa dig med fötterna lite bredare isär och böja armarna uppåt. Så enkelt!

Ben: 

Ge dina ben en rejäl träning med squats! Ställ dig på bandet med fötterna bredare isär och håll ändarna av bandet vid axlarna. Sedan är det bara att böja ner sig i en squat och hålla bandet sträckt. Du kommer känna att det bränner!

Rygg: 

För att träna ryggen kan du göra bent-over-rows. Ställ dig på bandet, luta dig framåt från höften och håll i ändarna. Dra sedan uppåt med armbågarna nära kroppen. Låt oss ge ryggen den omtanke den behöver för att vara stark och frisk.

Core: 

Vill du få magrutor? Då är plankan med gummiband din nya bästa vän. Slinga bandet runt fötterna och håll ändarna i varje hand. Gå in i plankposition och känn hur din core jobbar för fullt!

Gummiband är verkligen perfekt för dig som vill bygga styrka och bli smidigare. Med gummiband kan du få en grym träning hemma eller var du än är. Så sätt på din favoritmusik, dra igång träningen och bli den starkare versionen av dig själv!

Läs mer: Träna kondition hemma!