Träna kondition hemma – tips på pulshöjande övningar

Träna kondition hemma – tips på pulshöjande övningar. - Foto: Unsplash/Pexels
Dela på Pinterest
Här hittar du pulshöjande hemmaövningar för att boosta din kondition och främja hälsan.

Här hittar du exempel på övningar som kan boosta din kondition och främja din hälsa. Du kan också experimentera med olika rörelser och träningssätt som passar just dig. Kom ihåg att alltid värma upp ordentligt och anpassa träningen efter din egen nivå och kropp. Ha kul och träna regelbundet för att nå nya höjder för en stark och hälsosam livsstil.

Tips på pulshöjande övningar att göra hemma

När det kommer till träning hemma behöver det inte vara tråkigt eller enformigt. Det finns massor av roliga och pulshöjande övningar som du kan göra för att förbättra din kondition och främja en hälsosam livsstil. Här är några exempel på övningar som du kan göra hemma:

Jumping jacks: 

Börja med att stå med fötterna tillsammans och armarna vid sidorna. Gör sedan ett hopp och sprid ut armarna och benen åt sidorna samtidigt. Hoppa tillbaka till startpositionen och fortsätt i snabb takt. Du kan göra detta i en hel minut för att verkligen få upp pulsen och känna energin flöda!

Burpees: 

Stå rakt med fötterna axelbrett isär. Böj dig sedan ner i en squat-position och placera händerna på marken framför dig. Hoppa bakåt med fötterna och kom ut i en planka. Gör en push-up och hoppa sedan framåt igen tillbaka till squat-positionen. Avsluta med ett kraftfullt hopp uppåt! Upprepa den här sekvensen 10-15 gånger och du kommer verkligen känna hur pulsen går i taket.

High knees: 

Stå upp med fötterna höftbrett isär. Hoppa upp och dra ett knä i taget så högt upp mot bröstet som möjligt, samtidigt som du håller armarna böjda och rör dem i en löparaktig rörelse. Försök hålla upp tempot och fortsätt i en hel minut för en riktigt härlig konditionsträning.

Mountain climbers:

Gå ner i en planka-position med händerna i marken och tårna i golvet. Dra sedan ett knä i taget mot bröstet, som om du springer på stället. Håll rörelsen snabb och kontinuerlig i hela 1 minut för en riktig utmaning för konditionen.

Hoppa hopprep:

En favorit från skolgården: Ta fram ett hopprep och hoppa med en kontinuerlig och snabb rörelse. Börja i en bekväm takt och öka sedan gradvis tempot för att få pulsen att rusa! Försök hålla på i 3-5 minuter för en riktigt pulshöjande träning som kommer få dig att känna dig stark och energifylld.

Läs mer: 

Vad behöver man för att träna hemma?

Hur du tränar rumpan hemma

Bra ryggövningar