Här är detaljen på din outfit som gör att du ser extra somrig ut

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Drömmer du om somriga klänningar och fina outfitbilder? Här är lilla detaljen du borde satsa på när du shoppar kläder till sommaren.

Sommarperioden är äntligen igång på riktigt och modevärlden exploderar på nytt igen. Det är färgglatt, blommigt, volanger och massa annat somrigt som vi ser överallt och vi kan inte låta bli att tycka det är lite extra härligt med sommaren just på grund av modet.

Modette har tidigare skrivit om sommarens hetaste väska, trendigaste solglasögon och såklart även vilka trender som kommer tillbaka från 90-talet.

Men det finns en trend som dykt upp nu på senaste. En trend som även den som vi sett tidigare för flera år sedan, men som nu alltså kommer tillbaka.

Det är modesajten whowhatwear som skriver om microtrenden som kommer blomma i sommar, och som faktiskt får din outfit att se lite extra somrig och härlig ut.

Det är det så kallade "mockade" tyget. Vi kan se det både på kjolar, toppar, klänningar och shorts, och det handlar alltså om små "väck" i tyget, som då blir som stretchtyg. 

Bildkälla: Instagram/josefindahlberg.se/alicestenlof

Vi har i sommar sett det på bland annat Josefin Dahlberg, som bär upp en lila klänning. Alice Stenlöf som har ett helt set med mockad topp och kjol.  

Bildkälla: Instagram/matildadjerf/kenzas

Samt modeprofilerna Matilda Djerf och Kenza Zouiten Subosic som bär upp plagget i trendfärgerna gul och blårandigt. 

Här nedan hittar du några av våra favoriter i butik just nu:1. Blå mockad topp från Gina Tricot.  2. Ljusblå mockad klänning från H&M.  3. Röd off shoulder-topp från Gina Tricot

Mer:

Glöm stora solglasögon – här är trenden som gäller sommaren 2018

Gilla Modette på Facebook!