4 färger som blondiner passar extra bra i

- Foto: Foto: Instagram/Petra Tungården, Lovisa Norge och Janni Delér Olsson
Dela på Pinterest
Om du är blond så borde du verkligen satsa på dessa färger när du ska köpa nya kläder...

1. Om du är blond passar du extra bra i röda kläder

Röda kläder matchar blont hår väldigt bra. Det är en stark färg som många kanske drar sig för att bära, men ge det en chans! Satsa på en röd stickad tröja, en klänning eller varför inte satsa på ett rött läppstift? Om du är blondin så är rött rätt färg för dig.

Angelica Blick bär ofta rött läppstift och visst är hon alltid lika snygg när hon bär upp den röda färgen?

Bildkälla: Instagram/Angelica Blick

2. Framhäv ditt blonda hår genom att klä dig i blått

Blåa toner går hand i hand med blondt hår. Det gäller allt ifrån baby-blå till mörkare kulörer så som navy. Om du är blond borde du satsa på att ha minst ett blått plagg i garderoben. Eller varför inte satsa på en blå jacka eller en mössa? Om du dessutom har blå ögon kommer även de framhävas.

En av dem som rockat en helblå look den senaste tiden är Lovisa Worge. Hennes babyblåa look är verkligen to die for!

Bildkälla: Instagram/Lovisa Worge

3. Matcha din blonda hårfärg med gröna kläder

Gröna, jordnära färger passar utmärkt till blont hår. Satsa på gröna plagg om du vill framhäva din hårfärg. Du kan enkelt piffa upp din look med smycken och grönt passar till alla färger om du vill bära vita, beigea eller svarta byxor. Eller blåa för den delen. 

Petra Tungården är en jäkel på att styla de flesta färger. Här bär hon en grön klänning som hon matchat med guldiga smycken.

Bildkälla: Instagram/Petra Tungården

4. Babyrosa till iskalla blonda toner

Rosa kan få ditt hår att se gulare ut. Men om du har en kall och askig ton så borde du verkligen satsa på rosa. Klä dig i en rosa topp, införskaffa dig ett fint hårband eller varför inte rocka lite extra rosiga kinder? Dessutom är det en färg som passar året om.

Janni Delér Olsson har gått all in på den rosa looken och matchat koftan med väggen.

Bildkälla: Instagram/Janni Delér Olsson

Det finns dock några färger som alla borde satsa på då de framhäver din look på bild. Vi har listat dem – och de färger du borde undvika – när du ska fota selfies. Se vilka dessa färger är i videon nedanför.

Mer:

Här är den trendigaste färgen 2019