Peg Parnevik om sitt riktiga namn – heter egentligen Ida

Peg Parnevik: Pojkvän, Instagram och "naken" på gala
Peg Parnevik. - Foto: Tommy Holl/Stella Pictures, STELLA Pictures/Patrik Österberg
Dela på Pinterest
Artisten Peg Parnevik har släppt flertalet populära låtar genom åren och driver även podcasten "Peg & Penny". Är du nyfiken på att veta mer om artisten? Här hittar du information om Peg Parnevik – eller Ida Peg Josefin Parnevik.

Peg Parneviks mamma, pappa och syskon 

Peg Parnevik är uppvuxen i i Florida med sin familj. Hennes pappa, Jesper Parnevik, är en känd golfspelare som vunnit prestigefyllda priser under sin karriär som proffs inom sporten. 

Båda Peg Parneviks föräldrar är födda i Sverige. Jesper är född i Stockholm, och Mia Parnevik är född i Örebro. Mia Parnevik blev en mycket känd profil när familjen Parnevik fick det egna realityprogrammet "Parneviks" på TV3. I och med programmet blev även Peg samt hennes syskon Penny, Philippa och Phoenix kända profiler för svenska folket. 

Efter programmet satte Peg Parneviks karriär igång och 2016 debuterade hon med låten "Ain't No Saint".

Peg Parnevik ena halvan av "Gammal" 

Peg Parnevik är ena halvan av popduon GAMMAL. Andra halvan består av Pontus Petersson. GAMMAL startades 2019 och har hitlåtar som "Sånger från förut" och "Blommor där du står".

Var bor Peg Parnevik?

Peg Parnevik spenderar numera en hel del tid i Sverige, men har fortfarande en fot kvar i USA. Till sajten Livsstil har hon berättat att hon bor både i Stockholm och i Los Angeles. 

Peg Parneviks ålder – hur gammal är hon?

Artisten är född den 3 september 1995. Hon fyllde alltså 28 år 2023.

Vad heter Peg Parnevik egentligen? 

Peg Parneviks riktiga fullständiga namn är Ida Peg Josefin Parnevik, det säger hon i ett avsnitt av "Peg & Penny", podcasten hon driver med sin syster Penny Parnevik. 

I podcasten uttrycker hon att hon inte vill heta Ida, men att det trots allt är hennes namn. 

– Jag heter ju Peg, men ja, inte på riktigt.

Peg Parneviks pojkvän – vem här hon ihop med?

I skrivande stund är Peg Parnevik ihop med en man vid namn Sebastian De la Vega. Relationen blev offentlig när hon i ett avsnitt av sin podcast "Peg & Penny" berättade att hon numera har pojkvän. 

– Det är första gången jag känner mig på riktigt lugn i en relation, berättar Peg Parnevik i podcasten. 

I podcasten berättar hon även att det skiljer tio år mellan henne och sin nya pojkvän

Peg Parneviks ex-pojkvänner – de har hon varit ihop med 

Peg Parnevik och Filip Lamprecht 

Under sin karriär som artist har Peg Parnevik har två uppmärksammade relationer. Den som kanske fått mest uppmärksamhet i media är den med Filip Lamprecht. Han är son till programledaren Kristin Kaspersen och arbetar idag som modell och influencer. 

Han har på senare år bland annat varigt med i "Hela kändis-Sverige bakar" som han vann tillsammans med sin bakpartner Michel Torneus

Gjorde slut 2021

Han har även varit med i "Let's dance". Året var 2021 och Filip Lamprecht tävlade då tillsammans med proffsdansaren Linn Hegdal. Dansparet vann hela tävlingen det året. 

Det var i samband med Filip Lamprechts medverkan i "Let's dance" som relationen mellan honom och Peg Parnevik tog slut. I en intervju i podcasten "Brottarbröder" har Peg Parnevik berättat att Filip Lamprecht gjorde slut via sms

–  Jag var inte ens i Sverige, jag var i USA. Han smsade mig, säger hon i podcasten.

– Jag kom hem och han hade flyttat ut. 

Filip Lamprecht och Peg Parnevik. Foto: Sigge Klemetz / Stella Pictures 

Peg Parnevik och Jesper Nicklasson

Efter relationen med Filip Lamprecht blev Peg Parnevik tillsammans med musikproducenten Jesper Nicklasson. Den relationen tog slut sommaren 2023. 

Peg Parneviks ord om sin tidigare pojkvän: "Otrogen"

Peg Parnevik har tidigare berättat om en av hennes tidigare relationer som hon själv misstänker kantades av otrohet från sin dåvarande partners sida

– Jag kommer inte säga namn, men ni kanske vet att jag var med om en situation där jag kände att jag vet inte om han varit otrogen, han har sagt till mig att han inte var det. Jag vet inte vem jag ska lita på, alla andra säger att han varit otrogen, säger hon i ett avsnitt av podcasten "Peg & Penny". 

I avsnittet förklarar hon att den ex-pojkvän hon pratar om idag är tillsammans med den tjej som han uttryckte att hon inte "behövda oroa sig för". 

– Nu visar det sig att de är tillsammans. Ni alla vet vem jag pratar om, berättar Peg Parnevik i avsnittet. 

Peg Parnevik kritiserades för att vara "för naken" på gala

När Peg Parnevik äntrade Elle-galans röda matta 2020 klev hon in i en glittrande Swarovski-kreation skapat av Caroline Svedblom och Kevin Nilsson, skriver Elle

– Jag tänkte att jag får också vara lite naken och "that's the most sustainable of it all", sa hon då om sin look på röda mattan.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Klädseln resulterade i både ris och ros från utomstående, något hon själv tog upp på sin Instagram.

"Jag förstod inte att jag skulle starta en hel grej med den här klänningen. Helt seriöst, jag kunde inte bry mig mindre om vad ni tycker är smakfullt. Det säger mer om er än mig", skrev hon i inlägget och fortsatte:

"Jag kommer alltid klä mig så som jag vill. Naken eller i full kostym... det ger fortfarande inte er rätten att anta något om min intelligens, självsäkerhet, styrka, psykiska mående etc."

 

Vad heter Peg Parnevik på Instagram? 

På Instagram hittar du Peg Parnevik här: @pegparnevik.