Zara Larssons ex berättar – därför tilläts han ligga med andra

Zara Larssons ex berättar – därför tilläts han ligga med andra
Zara Larsson och Ludwig Kronstrand. - Foto: STELLA Pictures/Ken Goff, Björn Larsson Rosvall/TT
Dela på Pinterest
Zara Larsson och Ludwig Kronstrand var tillsammans under flera år, men 2016 fick förhållandet ett abrupt slut.

Artisten Zara Larsson, 26, är idag tillsammans med Lamin Holmén, 31. Bakom sig har hon ett par uppmärksammade relationer. Innan sin nuvarande pojkvän var hon tillsammans med den brittiske modellen Brian Whittaker, 24, och innan det var hon tillsammans med Hov1-artisten Ludwig Kronstrand, 26. 

Ludwig Kronstrand och Zara Larsson var tillsammans under en längre period i tonåren. Precis som relationen i sig blev uppbrottet mycket uppmärksammat, och i juni 2017, i podcasten "Noel och Ludwig" som Kronstrand och Hov1-kollegan Noel Flike står bakom, berättar han om uppbrottet från sitt perspektiv. 

Hade ett öppet förhållande 

Hösten 2016 tog det slut mellan Zara och Ludwig, och i podcasten berättar han om ett förslag som enligt honom kom från Zara själv. Förslaget ska ha handlat om att de skulle kunna få ligga med andra, det berättar Ludwig Kronstrand i poddavsnittet "Ex". 

– Det som hände i september, jag och mitt ex hade varit tillsammans till och från i kanske fyra år. Hon åker iväg, vi säger att hon åkte till Nya Zeeland. Alla som lyssnar nu vet vem jag pratar om och att hon åkte till USA. Men vi låtsas att det var Nya Zeeland, säger han i podcasten och fortsätter:  

– Hon säger så här: "Ludwig jag älskar dig mest av allt och jag vill att det bara ska vara du och jag, men jag tänker om det här ska fungera så måste vi typ ha ett öppet förhållande. Det betyder att du får ligga med andra och jag får ligga med andra". 

2014 släppte Zara Larsson sitt debutalbum "1" och därefter åkte hon till USA. Sedan dess har hon varit i USA till och från i perioder. 

Zara Larsson i september 2014, då aktuell med sitt debutalbum "1". Foto: FANNI OLIN DAHL / TT

Ludwig Kronstrand om regeln i förhållandet med Zara Larsson 

Ludwig uppger att han inte ifrågasatte förslaget, utan att han lät det vara och fullföljde idén. 

Det fanns dock en hake, en regel inblandad i det hela. 

– Hennes regler var så här: "Man får göra precis vad man vill men man får inte bli förälskad", säger Ludwig Kronstrand i podcasten och tillägger:

– Jag låg med andra. Sen träffade jag en person som jag började hänga med och sen började jag tycka om henne jättemycket. Jag blev förälskad i en person. 

Ludwig Kronstrand och Zara Larsson gjorde slut 2016 

En tid efter beslutade han sig för att bryta upp med Zara Larsson, men att han träffat någon ny valde han då att inte berätta. Men efter ett tag fick Zara nys om relationen, vilket ska ha resulterat i ett bråk. 

Tiden gick och Ludwig Kronstrand slutade träffa den nya personen han blivit förälskad i. Enligt honom ska han och Zara då tagit upp kontakten igen och planerade att ses för att kanske kunna starta upp något nytt. 

Zara Larsson. Foto: ADAM IHSE / TT 

Zara Larsson blev tillsammans med Brian Whittaker 2017 

Då fick han reda på att hon träffat någon ny. Detta var 2017 och Brian Whittaker och Zara Larsson var tillsammans i två år. 

– Hon gör sin grej och har alltid gjort sin grej. Hon är ju väldigt omtyckt vilket hon borde vara och ska vara. Men det finns ju alltid två sidor av ett mynt, poängterar Ludwig Kronstrand i det ovan nämnda avsnittetet "Ex" som publicerades i juni 2017. 

Instagram-foto på Zara Larsson och Brian Whittaker. Foto: Stella Pictures

Zara Larsson om förhållandet med Ludwig Kronstrand 

Även Zara Larsson har uttalat sig om sin tidigare relation och dess uppbrott. I ett avsnitt av podcasten "Radio Redgert", som hon gästade 2019, berättar hon om ovan nämnda öppna förhållande: 

– Vi ville vara sköna och ha ett öppet förhållande den sista perioden. Men då krävs det att man ska vara ärliga mot varandra, och vi hade inte det.