Allt om Carl Hedin: Partner, ålder, familj och medaljer

Här är allt du behöver veta om Carl Hedin.
Här är allt du behöver veta om Carl Hedin. - Foto: Claudio Bresciani/TT Björn Larsson Rosvall/TT
Dela på Pinterest
Carl Hedin är en svensk ryttare och tv-profil, men hur mycket vet du egentligen om honom? Modette har sammanställt allt du behöver veta om Hedin.

Carl Hedin ålder – hur gammal är han?

Carl Hedin föddes 22 juni 1991, vilket innebär att han fyller 34 år under sommaren 2024. 

MISSA INTE: Ciara och Måns Zelmerlöws romantiska resa – intima bilden

Carl Hedin längd – hur lång är han?

Det är många som undrar hur lång Carl Hedin är, men det finns faktiskt inga exakta uppgifter om hans längd. 

Foto: Henrik Montgomery

Var är Carl Hedin uppvuxen?

Carl Hedin är uppvuxen i Borås, enligt Amelia.

Är Carl Hedin ryttare?

Ja, Carl Hedin är proffsryttare i dressyr. Intresset för ridning började redan i tidig ålder för Carl, som följde med sin syster till stallet. När han var i tonåren insåg han också att han inte bara vill rida, utan också arbeta med hästar.

– Jag var ganska ung när jag kom på att jag ville jobba med hästar, jag tror att jag var runt 14-15 år bara. Jag kan minnas hur jag cyklade eller åkte moppe till stallet, och fantiserade om att arbeta med hästar. Inte bara vara tävlingsryttare eller bara vara företagare, utan att bygga hela sitt liv kring hästarna. Jag drömde redan då om att ta det som jag tycker är absolut roligast och göra det till min livsstil, har Carl tidigare berättat för Maya Delorez.

Men att vara den enda killen i sin omgivning som var intresserad av sporten var inte alltid lätt. För SVT har Carl berättat att han länge blev retad för hästintresset. 

– Folk tittade snett på mig, sade taskiga saker och gnäggade efter mig, sa han då till tidningen. 

Skolkamraternas elaka kommentarer ledde till att Carl tog omvägar till stallet för att inte väcka onödig uppmärksamhet. 

– Jag klev ibland av bussen vid fel hållplats för att dölja att jag var på väg till stallet. Jag skulle aldrig ha drömt om att gå genom centrala Borås i ridbyxor eller lukta häst i mataffären. Att som kille hålla på med hästar var det löjligaste man kunde göra för 15–20 år sen. Stack man ut på något vis i skolan blev man en enkel måltavla, har han berättat i en intervju med Amelia

Carl Hedin medaljer – vad har han vunnit?

Carl Hedin har vunnit en hel del medaljer under sin tid som ryttare. Han har bland annat ridit i många internationella tävlingar, vunnit medalj i unghäst-VM 2023 och kommit femma i SM 2022, enligt TT. 

Carl Hedin partner – har han flickvän eller pojkvän?

Många är nyfikna på Carl Hedins kärleksliv, men för tillfället finns det inga uppgifter om han dejtar någon eller inte. 

– Jag får ofta frågan om jag är singel, och varför jag inte lägger upp bilder på min familj. Men jag tycker att alla måste få välja själva om de vill synas på sociala medier eller inte, sa Carl till Amelia 2022. 

I sin bok "Hästpojken" berättar Carl att han velat hålla sitt kärleks- och familjeliv för sig själv, men i samband med boken kändes det rätt att öppna upp om sin sexuella läggning.

”Jag har aldrig pratat om min sexuella läggning i sociala medier. Framför allt för att jag tycker det är privat, men kanske också för att jag inte har känt mig redo. Men nu känner jag mig mogen för det, eller också är jag bara trött på att ständigt få frågan. Jag har haft relationer med både tjejer och killar och det har tagit mig nästan trettio år att landa i att jag inte behöver definiera min sexualitet. Jag behöver inte sätta en etikett på mig själv och det hade varit skönt om inte andra heller behövde göra det. För mig är det mer intressant vem du är än vad du är.”, skriver han i boken.

Var Carl Hedin tillsammans med Maria Östman?

Ja, Carl Hedin var tillsammans med ryttaren Maria Östman under en tid. Det skriver tidningen Ridsport

Är Carl Hedin med i Race across the world Sverige?

Det stämmer. Carl Hedin är med i tv-programmet "Race across the world Sverige".

I programmet ska fem lag ta sig 11 000 kilometer via ett visst antal hemliga stopp. Kändisarna som tävlar får inte flyga, använda smartphone eller sina bankkort. Carl tävlar med Emil Henrohn

Har Carl Hedin Instagram?

Ja, på Instagram heter han @hedincarl

LÄS MER:

 Edvin Ryding: Föräldrar, syskon, flickvän, filmer och serier

Phillipe Cohens kärlekslycka med flickvännen Rebecca

Nina Glimsell i tårar – efter händelsen med familjen

stats