Vad tänder en autosexuell på? Här är allt du vill veta om autoerotik

Vad tänder en autosexuell person på?
Vad tänder en autosexuell person på? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vad betyder egentligen autosexuell? Modette förklarar allt du vill veta här!

Har du någonsin stirrat dig i spegeln och tänkt: "damn...?" Då finns det en chans att du är autosexuell. Yes, det finns en term för allt – och termen "autosexuell" betyder just att du tänder på: dig själv! Alltså, mer än du tänder på andra. 

Läs också: Är ditt ragg sapiosexuell? Ta reda på det här!

En autosexuell fantiserar om sig själv

En del av oss tänder på andra människors intellekt, andra på ljud – några är mer visuella i sin attraktion och andra är mer känslomässigt attraherade. Men! Så finns de också de av oss som går igång på oss själva mer än vad vi faktiskt går igång på andra. 

Kan en autosexuell bli attraherad av andra också?

Ja! Att tända på sig själv utesluter ändå inte att en autosexuell person kan tända på en annan person också. Men att bli taggad på sin egen spegelbild kan för en autosexuell vara en ren turn-on, som kan hjälpa personen att också komma igång med någon annan. 

Autoerotik är inte samma som narcissism

Att vara autoerotisk eller autosexuell är inte samma sak som att vara självupptagen, "narcissistisk" eller egocentrisk. En narcissist kräver mycket uppmärksamhet och har andra beteendemönster som kan vara destruktiva i deras relationer med andra. En autosexuell kan absolut vara tänd på sig själv, men det påverkar inte relationerna negativt. Det är inte heller så att en autosexuell person saknar empati eller intresse för andra människor.

Hur vanligt är det med autosexuella?

Det finns inga siffror på det, men det är en del av ett stort sexuellt spektrum som vi alla är mer eller mindre en del av, precis som många andra sexuella preferenser. Kanske går många av oss runt och är lite "hobby-autosexuella"?! 

Vad tror du? <3>

Mer:

Har du trypofobi? Testa dig själv med dessa bilder...