Har du blivit dumpad? Här är filmerna du ska se

Film Dumpad
Pröva någon av dessa filmer för att komma över ditt ex. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Ett bra sätt att komma över någon när du blivit dumpad är att se på film. Här är de bästa filmerna för att komma över ditt break-up.

"The Break-Up"

I "The Break-Up" ser vi Jennifer Aniston och Vince Vaughn i en klassisk uppbrottsfilm. De spelar ett par vars perfekta relation rasar samman på grund av vardagliga meningsskiljaktigheter. Filmen, som inte mottogs väl av kritiker, fick ett godkännandebetyg på endast 34% på Rotten Tomatoes och ett genomsnittsbetyg av "C+" från biopubliken.

"Annie Hall"

Woody Allens "Annie Hall", med Diane Keaton i huvudrollen, är en kritikerrosad komedi som utforskar uppbrott och romantik. Filmen vann flera Oscars, inklusive Bästa Film, och är uppskattad för sitt skarpsinniga manus och sin humor.

"Bright Star"

"Bright Star" är en romantisk dramafilm baserad på den sanna berättelsen om poeten John Keats och hans musa Fanny Brawne. Regisserad av Jane Campion, mottog filmen positiva recensioner och har en betygsättning på 83% på Rotten Tomatoes samt "universal acclaim" på Metacritic.

"Broadcast News"

I "Broadcast News" får vi följa en kärlekstriangel inom en nyhetsredaktion, där Holly Hunter spelar en ambitiös producent som måste välja mellan två reportrar. Filmen blandar yrkesdriv och romantiska dilemman.

"Casablanca"

"Casablanca" är en ikonisk film som skildrar kärlek och uppoffring. Humphrey Bogart och Ingrid Bergman spelar ett par som måste göra svåra val i krigstid, en film som är känd för sitt romantiska men praktiska tillvägagångssätt.

"La La Land"

"La La Land" är en modern musikal som utforskar kärlek och ambitioner i Hollywood. Ryan Gosling och Emma Stone spelar ett par vars relation sätts på prov när deras karriärer tar olika vägar.

Här är länderna som ghostar minst – där hamnar Sverige på listan

"He’s Just Not That Into You"

Denna ensemblekomedi, "He's Just Not That Into You", följer flera karaktärer genom olika relationsskeden. Trots några lyckliga slut, så speglar filmen också smärtan av uppbrott och svek.

"Nights in Rodanthe

"Nights in Rodanthe" är en romantisk film där Diane Lane och Richard Gere spelar ett par som möts under en helg på ett bed and breakfast. Deras passionerade men dömda kärlekshistoria får tittaren att reflektera över livets oförutsägbarhet.

"Heartburn"

I "Heartburn" får vi se Meryl Streep i en kraftfull roll som en kvinna som kämpar med sin mans otrohet. Filmen, baserad på Nora Ephrons roman, utforskar teman kring svek och personlig styrka.

"Romeo and Juliet"

Shakespeares "Romeo and Juliet" är kanske en av de mest kända kärlekshistorierna. Filmen, med Leonardo DiCaprio och Claire Danes, skildrar det tragiska ödet för två unga älskande från stridande familjer.

"Paris Blues"

"Paris Blues" tar med tittaren till jazzklubbar i Paris, där Sidney Poitier och Paul Newman spelar musiker som möter kärleken. Filmen utforskar teman av kärlek, musik och de svåra val som livet ibland för med sig.

"My Best Friend’s Wedding"

I denna romantiska komedi, "My Best Friend's Wedding", ser vi Julia Roberts i rollen som en kvinna som försöker sabotera sin bästa väns bröllop. Filmen undersöker komplexa känslor och uppbrottets ibland komiska sidor.

Så blir du mer attraktiv – enligt vetenskapen

"Waiting to Exhale"

"Waiting to Exhale" är en film om vänskap och kärlek, baserad på Terry McMillans bästsäljande roman. Filmen följer fyra kvinnors liv och deras olika kärleksäventyr.

"The Squid and the Whale"

I "The Squid and the Whale" får vi se ett familjedrama om skilsmässa, där Laura Linney och Jeff Daniels spelar ett författarpar i upplösning. Filmen utforskar familjedynamik och personliga relationers komplexitet.

"Now, Voyager"

"Now, Voyager", med Bette Davis, är ett romantiskt drama om en kvinna som upplever en dramatisk förvandling och möter en otillgänglig man. Filmen är känd för sitt klassiska uttryck och ikoniska repliker.

Dessa filmer erbjuder en mångsidig och djupgående blick på uppbrottets komplexitet, från romantiska komedier till emotionellt laddade dramer, och påminner oss om de många ansiktena av kärlek och förlust.