Hur vet man om man är kär? Här är 5 tecken

Hur vet man om man är kär egentligen?
Hur vet man om man är kär egentligen? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är det verkligen kärlek eller är det bara ensamheten som spökar? Här är 5 saker du kan vara uppmärksam på.

Hur vet man om man är kär? Det är inte alltid så lätt. De kluvna känslorna du bär på kan vara ett tecken på att du inte är redo att gå in i ett förhållande än. Modette har listan 5 saker du kan fråga dig – för att reda ut om du är kär, eller kanske bara lite uttråkad.

Läs också: 19 raggningsrepliker som faktistk funkar (eller?)

Är du kär? 5 frågor att ställa dig själv

Ställ dessa frågor till dig själv för att ta reda på om du är kär, eller kanske bara vill ha lite bekräftelse från någon!

1. Vem tänker du på när du ska sova?

Ligger du och tänker på personen när du ska somna och önskar att hen låg bredvid dig? Ja, då kan du vara kär. Men det kan mycket väl vara så att du bara saknar närhet – och därmed saknar hen just där och då. Försök reda ut vad det är du ligger och fantiserar om när du ska sova, och vem som är inblandad i de fantasierna.

2. Vill du bara höra av dig kvart över tre på natten?

Du är ute och festar och plötsligt poppar den där personen upp i huvudet. Undrar du vad hen har för sig inatt, kanske är den pepp på att ses...? 

Att vilja träffa personen klockan tre på natten, men inte klockan tre på dagen, kan vara ett tecken på att du bara vill ha personen för närhetens skull. Det kanske inte direkt är ett tecken på äkta känslor. Funderar du på om du är kär i den här personen? Det kanske bara är så att du inte vill sova ensam inatt.

3. Vill du höra av dig – men bara när du har tråkigt?

Ni vet när man småäter bara för att man har tråkigt? Precis så är det med "kärlek" också. Personen är intressant när du har tråkigt för att du helt enkelt inte har något roligare för dig. Men är du verkligen kär, på riktigt? Kanske inte. Då vill du sms:a även när du är stressad, har roligt och när du har fullt upp med annat! Eller hur?

Foto: Unsplash

4. Älskar du uppmärksamheten...?

Mår du bra av att få uppmärksamheten från personen? Bra! Men tänk efter en gång om det är uppmärksamheten från NÅGON eller specifikt den där personen som får dig att må bra. Det är en stor skillnad.

5. Behåller du intresset? För bara hen?

Såg du en sötnos på krogen och råkade glömma bort den där personen du träffat sedan ett tag tillbaka? Ja, då har du svaret. Du är helt enkelt inte kär, du känner dig bara ensam.

Men är det istället så att du inte kan sluta tänka på personen, och dessutom har lust att prata om personen hela tiden? Då är du kär!

Hur vet man om man är kär? Ja, det vet man genom att hela ens kropp inte kan sluta tänka på personen. De här frågorna kan hjälpa dig reda ut svaret! Lycka till.

Mer:

Tjejerna berättar: Därför var jag otrogen mot min partner