Så blir ni nykära igen – om ni tappat gnistan

Vill ni hitta tillbaka till varandra?
Vill ni hitta tillbaka till varandra? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att tappa den "nykära" känslan är inte roligt, men helt normalt. Här är tips på vad man kan göra och hur man ska tänka för att hitta tillbaka till varandra.

Att vara nykär är helt underbart. Fjärilarna har fest i magen och hjärtat ler varje gång du ser din älskling. Men när den där pirriga känslan försvinner – vad gör vi då?

Det behöver nödvändigtvis inte betyda att känslorna är påväg att ta slut eller att ni har ett tråkigt förhållande. Det kan bara betyda att ni är mänskliga och helt enkelt hamnat i en vardaglig cirkel där romantik och spänning inte riktigt existerar.

Lustexperten Mica Pettersson, från Mshop, menar att ett förhållande kan behöva en vårstädning ibland – alltså en liten kick såhär när solen börjar värma våra kroppar och själar.

Hon listar en del grejer som vi kan göra för att känna den där nykära känslan igen.

Tappat gnistan i förhållandet? Prova det här

– Lämna huset! Kan ni inte åka iväg på en weekend, så gå ut och ät på ett ställe ni aldrig varit på. Eller besök din partner på jobbet. Att se henne eller honom i en miljö som inte har något att göra med dig kommer ge dig vibbar från när ni var nykära, säger hon.

Det handlar alltså om att bryta era rutiner, både inom vardagslivet och sexlivet.

– Brukar ni alltid ha sex på kvällen innan ni somnar? Köp hem ett glidmedel med en härlig smak, överraska din partner och ta initiativet mitt på dagen, säger hon.

Men om allt det här inte är er grej, så fungerar det också med små romantiska gester. Kanske skriva massa lappar med romantiska eller spännande saker ni ska göra – och plocka sedan upp en lapp varje dag och gör det som står på. Exempelvis spela spel, kolla på er favoritfilm eller gå ut och ät.

Läs också:

5 tecken på att du inte är kär – utan bara känner dig ensam

5 tecken på att kärleken i ert förhållande håller på att dö