Vanligaste åldersskillnaden killar kan tänka sig att ha när de dejtar

Ett par som håller om varandra på en klippa i solnedgången och ett par som håller varandras händer.
Vanligaste åldersskillnaden killar kan tänka sig att ha när de dejtar. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Dejtingappen Happen har kartlagt hur stor ålderskillnad svenska killar ställer in när de söker efter en ny partner i appen.

Hur stor åldersskillnad ska det vara om killar får bestämma? Det har dejtingappen Happen kartlagt i en ny undersökning som de gjort utifrån killarnas inställningar i appen.

Spelar verkligen åldern någon roll när det kommer till kärlek och dejting? En ny undersökning visar att ens ålderspreferenser spelar in till en viss del, men det skiljer sig mellan tjejer och killar när det kommer till hur stort åldersspannet får vara när de söker efter andra singlar.

Killarnas inställningar i dejtingappen Happen visar att de gärna dejtar både äldre och yngre tjejer.

Killar dejtar gärna både äldre och yngre tjejer. Bild: Unsplash.

Det vanligaste ålderspannet bland män sträcker sig över hela 16 år. Det innebär alltså att killarna kan tänka sig att dejta tjejer som är ca 7 år äldre, och hela 9 år yngre.

Den vanligaste åldern att få en crush på visar dock på en betydligt mindre åldersskillnad. Genomsnittet för det är 1,5 år. Så även om de flesta killar kan tänka sig att dejta brett åldersmässigt så är det ändå störst sannolikhet att en crush uppstår när det skiljer 1,5 år.

Samma sak gäller dock inte när det kommer till tjejer och deras ålderspreferenser när de dejtar på nätet. Läs om den vanligaste åldersskillnaden tjejer kan tänka sig att ha när de dejtar här!

Vill du få fler matchningar när du dejtar? Det finns några saker som gör att du kanske får MINDRE matchningar. Se vad du aldrig, aldrig någonsin får skriva i din dejtingprofil i videon nedanför:

Mer:

Vanligaste åldersskillnaden tjejer kan tänka sig att ha när de dejtar

Studien avslöjar: "Par med åldersskillnad löper större risk att göra slut"