Vanligaste åldersskillnaden tjejer kan tänka sig att ha när de dejtar

Ett bildmontage på två par. Ett som håller om varandra och ett som sitter bredvid varandra.
Vanligaste åldersskillnaden tjejer kan tänka sig att ha när de dejtar - Foto: Unsplash.
Dela på Pinterest
När tjejer använder dejtingappar så håller de sig oftast inom dessa åldrarna när de söker efter singlar att träffa.

Åldersskillnaden i en relation behöver inte vara viktig. En ny kartläggning som gjorts av appen Happn visar vilka ålderspann som tjejer oftast ställer in när de söker efter singlar att dejta.

Det finns en viss åldersskillnad som är allra vanligast när två personer på appen får en crush. 1,5 år är den "perfekta åldersskillnaden", enligt Happn, då det är den åldersskillnaden som får det att uppstå flest crushar. Men tjejerna som använder appen kan tänka sig att dejta betydligt äldre och yngre killar än så.

Undersökningen som gjorts visar att tjejer inte är öppna för ett lika stort ålderspann som killar är.

Kartläggningen som utförts är baserad på vilka inställningar som tjejerna ställt in på appen. Utifrån dem har det beräknat ett genomsnitt som visar ungefär hur tjejerna resonerat.

Tjejer kan tänka sig att dejta både äldre och yngre killar. Bild: Unsplash.

Genomsnittet av inställningarna visar att tjejer vanligtvis kan tänka sig att dejta någon som är upp till 7 år äldre än en själv. Men gemene tjej vill inte dejta någon som är sju år yngre.

När det kommer till åldersskillnad neråt så kan de flesta tjejer tänka sig att dejta någon som är 5 år yngre enligt Happn.

Killarnas ålderspreferenser skiljer en del från tjejernas när de dejtar på nätet. Läs om den vanligaste åldersskillnaden som killar kan tänka sig att ha när de dejtar här!

Det finns många anledningar till att testa på att dejta någon som är i någon annan ålder än dig själv. Se varför du verkligen borde testa på att dejta en yngre kille nästa år i videon nedanför.

Mer:

Vanligaste åldersskillnaden tjejer kan tänka sig att ha när de dejtar

Studien avslöjar: "Par med åldersskillnad löper större risk att göra slut"