Bröllopsklänningar, dekor och lokal – här är bröllopstrenderna 2019

Bröllop 2019, bröllopsklänning, bröllopslokal
Ta tips av bröllopsfixaren när det kommer till årets stora bröllopstrender. - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Hur ser modet, dekoren och bröllopsplatserna ut 2019? Vi har snackat med bröllopskoordinatorn Madeleine Björk som vägleder oss i bröllopsdjungeln. Här listar vi de stora trenderna!

Vilka klänningar förutspås bli trendiga? Hur dekorerar vi? Vad ska man satsa på? Vi har tagit ett snack med Modettes bloggare Madeleine Björk som snart är diplomerad bröllopskoordinator. Med hennes hjälp listar vi de stora trenderna när det kommer till bröllop. Här får du tips på vad du bör tänka på vid planeringen och vad som blir extra trendigt 2019. 

Bröllopstrender 2019 – Bröllopsklänningar

Bröllopskoordinatorn Madeleine Björk berättar att hertiginnan Meghan Markle gjorde ett stort avtryck i bröllopsvärlden när hon gifte sig med prins Harry. I år kommer vi inspireras av kungligheterna och se enkla, klassiska och stilrena klänningar, men samtidigt kommer brudmodet vara mer färgstarkt än någonsin. Medan vissa kvarstår vid de mer traditionella klänningarna, lämnar andra det bakom sig. 

–  Vi blir mer medvetna kring vad vi vill sätta på oss och den traditionella vita klänningen kommer få konkurrens från fler tvådelade och färgade klänningar, säger Madeleine till Modette.

Meghan Markle inspirerade många med sin brudklänning. Foto: Stella Pictures & Unsplash


Bröllopstrender 2019 – Bröllopsdekorationer

Pampasgräs fick flytta in som inredningsdetalj i många trendiga hem under förra året. Nu använder vi även pampasgräset på bröllopet – både som dekorationer, men också i bröllopsbuketten. I år är det ingen tvekan om att blommorna tar över helt. Blomsterväggar, blomsterinstallationer och blommor kommer vi se mer av och vi satsar på rena blommor i buketter, berättar Madeleine.

När det kommer till dekor och detaljer är en sak säker – hållbarhet är något som kommer prägla 2019. 

– Flera brudpar kommer tänka mer miljömedvetet kring bröllopets detaljer. Mer second hand, återbruk och hållbara material kommer att användas utan att man behöver tumma på varken kvalitet eller stil, säger bröllopsexperten.

Överlag tror Madeleine att vi generellt sätt kommer få se mer färg på framtida bröllop. Om det blir årets trendfärg korall, som har blivit utsedd av Pantone, återstår att se. 

Hakar du på bröllopstrenderna 2019? Foto: Pexels & Unsplash


Bröllopstrender 2019 – Bröllopslokaler

Brudparen söker sig nu till kreativa platser och unika lokaler som passar för vigsel och fest. Bryggerier och kvarnar är två exempel på annorlunda bröllopsplatser enligt bröllopsplaneraren Madeleine.

– Under 2019 kommer brudparen vara mer kreativa och jag tror att många kommer leta efter industriella lagerlokaler och gamla tillverkningslokaler, säger hon i intervjun med Modette.

En unik bröllopslokal är populärt. Foto: Unsplash


Bröllopskoordinatorns bästa tips:

  • Utgå från er stil, budget och drömmar. Låt ingen annan bestämma hur eller vad ni ska ha.


  •  Börja alltid med att sätta upp en checklista (det finns många bra appar!) Sätt en budget och gör en prioriteringslista på det ni tycker är absolut viktigast och det ni vill lägga pengar och tid på.


  • Följ checklistan och bocka av de "stora" sakerna, exempelvis vart ni ska ha vigselplatsen och festlokalen. Gör det innan ni går in på mindre detaljer. 


  • Ha bröllopsdejter och försök dela upp jobbet. Att prata om bröllopet varje dag i ett års tid är inte hållbart. Försök istället att hålla all kommunikation kring bröllopet på utsatta tider där ni båda är inställda på att prata om bröllopet.


Drömmer du om ett storslaget bröllop, men funderar på om det verkligen är rätt mellan dig och din partner? Det är några punkter som man måste vara stensäker på. Kan ni inte komma överens om de här sakerna kanske ni inte ska gifta er...

Mer: 

Studie: I denna ålder är det bäst att gifta sig

Kändisar som gifter och förlovar sig 2019